Karabük Üniversitesi (KBÜ) Ulus rası İlişkiler Kulübü  tarafından "Sınırların Ötesindeki Türklerin Yaşamı" adlı konferans düzenlendi.

Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta konuşmacı o k yer alan Başbakanlık Müşaviri Sadettin Kılıç dünyanın 155 farklı ülkesinde vatandaşlarımızın yaşadığını belirterek pek çoğunun iyi konum yükseldiklerine dikkat çekti.

Uzun yıllar yurtdışında yaşadığını söyleyen Kılıç, yurt dışına ilk çıkan Türklerin Almanya’ya işçi sıfatıyla ve bir yıl sonra ülkelerine geri dönme şartıyla götürüldüğünü belirtti. Günümüzde vatandaşlarımızın neredeyse ayak basmadığı coğrafyanın kalmadığını aktaran Sadettin Kılıç, gittikleri yerlere kendileri ile birlikte güzel şeyler de götürdüklerini kaydetti. Kılıç, eskiden işçi o k sınır ötesine giden Türklerin artık işveren, akademisyen, sanatçı, sporcu, yazar, yönetmen ve siyasetçi o k hayatlarını sürdürdüklerini de belirterek yaptığı sunumda sınır ötesindeki Türklerin AB ülkelerine oranı, Federal Almanya’daki Türklerin göçmen sorunları, sınırın ötesindeki Türklerin başarıları hakkında bilgiler verdi.

Konferansın sonunda Ulus rası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin ve Yrd. Doç. Dr. Umut Kedikli, Başbakanlık Müşaviri Sadettin Kılıç’a günün anısına hediye takdim etti.