Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Kulübü  tarafından düzenlenen "Âşık Müziği Sunumu ve Dinleti" programında halk şairleri o k da bilinen ünlü Âşıklar konuşuldu ve Âşık geleneğinden seçkin örnekler seslendirildi.

Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin, Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevilay Çınar, Di Kayacı, İlahiyat Fakültesi Okutmanı Can Doğan, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Enver Kapağan etkinlikte yağtığı konuşmada geçmişin bilinmesi gereken ürünleri arasında en önemli dallardan birinin de müzik olduğunu söyledi.

Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevilay Çınar da yaptığı sunumda âşık sanatçıları, kullandıkları malzemeleri, âşık müziğinin kaynakları ve âşık müziği hakkında genel bilgiler verdi.

Okutman Can Doğan şefliğinde, Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevilay Çınar ve Di Kayacı ise aşık müziği örnekleri ile müzik dinletisi sundular.

Programın sonunda konuşan İlahiyat Fakültesi Okutmanı Can Doğan programda farklı bölümlerden öğrencilerin bir araya geldiğini söyleyerek, müziğin disiplinler arası bir çalışma olduğuna dikkat çekti.