Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’dan Adaylık Resti

Ak Parti Yenice ikinci danışma kurulu toplantısı basına kapalı şekilde yapıldı. Toplantıya Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal’da katıldı.

Yenice’de geçtiğimiz yaz aylarında Ak Parti ilçe teşkilatında yaşanan sıkıntıların ardından, hızlı bir çalışma temposuna giren Ak Parti yapılan tüm etkinliklere en üst düzeyde katılım sağlamaya gayret gösteriyor.

Öte yandan edinilen bilgilere göre Yenice Ak Parti ilçe divan toplantısına katılan Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın; "Ben bu halk için saçımı süpürge ettim. Gerek ilçe başkanlığım gerekse Belediye Başkanlığım dönemlerinde hizmet edebilmek için tüm gayretimi gösterdim. Gece gündüz çalıştım. Yenice halkının desteği olduğu müddetçe de saçımı süpürge etmeye devam edeceğim” şeklinde bir konuşma yaptığı ve bu konuşması ile 2019 da yapılması planlanan Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ak Parti’den yada başka parti veya bağımsız o k aday olacağı şeklinde ifade ediliyor.

Diğer yandan ilçe divan toplantısına katılan eski TBMM Başkanı, Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin’in ise yaptığı konuşmada, kurulacak olan katı atık bertaraf tesisine karşı oluşturulan komitenin gerçek amacının 2019 da yapılacak seçimlere alt yapı oluşturmak olduğunu belirterek;  “Biz 2019 seçimlerine sayın Zeki Çaylı ile de gitsek, başka bir aday ile de gitsek Yenice’de belediye başkanlığını seçimlerini yine biz alırız” dediği, bu sözlerinin de hem tepki komitesine, hem de kendisinden önce konuşan Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın açıklamalarına bir cevap niteliği taşıdığı belirtiliyor.

Yine edindiğimiz bilgilere göre Zeki Çaylı’nın seçim startını erken verdiği, daha önce ilçe teşkilatının kullandığı ancak yeni yönetim ile birlikte boşalttığı büroyu bir nevi seçim bürosu haline getirdiği, birkaç gün içerisinde açılış yapacağı ve burada görevde olduğu müddet içerisinde yaptığı çalışmaları anlatan çeşitli etkinlikler yapacağı öğrenildi.

Konuya yakın kaynaklar, katı atık bertaraf tesisine karşı olduklarını belirterek komite oluşturan Başkan Çaylı'nında destek verdiği, kent içerisinde afiş ve pankart asılmasında kolaylık sağladığı diğer iddaalar arasında.

ÇÖPLÜK İKİNCİ KEZ “PATLAR” MI? SAİT ALICI'NIN MAKALESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ