LEVHAYI DEĞİŞTİRSEK NE FARK EDECEK?

Bu günkü köşe yazımızda makalemizin konusu Karabük’te devlet hastanesi üzerine olmuş ve ilgilileri, yetkilileri siyaset üstü o k bu konuda ortak fikir üretmeye davet etmiştik.

Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Hastane tartışmalarına farklı bir boyut getirdi.

Bir süredir devam eden Karabük’te Devlet Hastanesi tartışmalarına bir açıklamada TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’den geldi.

Şahin Karabük Derin Haber’e özel yaptığı açıklama da “Biz araştırma hastanesi ile devlet hastanelerinin birleşik hali olan karma sistemi araştırdık. Oldukça verimli olduğu konusunda bilgi ve kanaat oluştu.

LEVHAYI DEĞİŞTİRSEK NE FARKEDECEK?

Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamasının devamında; “Karabük merkezinin nüfusu nedir? Şimdi hem mevcut Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi hem de yeni bir Devlet Hastanesi dediğinizde bunu nüfusa göre düşünmek lazım. Şimdi düşünün şu an Şirinevler de bulunan Eğitim ve araştırma hastanesinin tabelasını değiştirsek, Karabük Devlet Hastanesi yapsak ne farkedecek? Peki o zaman buradan Prof. Doç. Doktorlar gittiğinde bunlardan alınan kaliteli hizmet ne olacak? Hastane yine pratisyen ve uzman hekimlere kalmayacak mı? Bakın şu anki hastanemize Bartın’dan, Zonguldak’dan, Kastamonu’dan hastalar geliyor. Tedavileri yapılıyor. Kıymetini iyi bilmek lazım” dedi.

RANDIMANLI ÇALIŞMAYAN GİDER

Karabük Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin elbette eğitim ve araştırma hastanesinin çalışması sırasında eksik ve aksaklıkların oluşabileceğini, bunları ciddi şekilde takip ettiklerini belirterek; “Personelin verimli çalıştırılması tamamen hastane yönetiminin görevidir. Eğer aksaklıklar varsa mutlaka çözüm bulmaları gerekir. Bahsedildiği gibi hocalardan gelmeyenler var ise bunlar için de gereken yapılıyor ve yapılacaktır. Randımanlı çalışmayan Gider. Zira Rektör bey de bu konuda bir iki hocayı uyarmış bildiğim kadarı ile.” dedi.