Yeni kimli kartı başvuruları başladı. Yeni çipli kimlik kartı başvuruları için ilçe nüfus müdürlüğüne doğrudan ya da randevu a k gidilebilecek. Kimlik kartı almak için 15 yaşından büyüklerin yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere şahsen başvuru yapması gerekiyor.

Safranbolu İlçe Nüfus Müdürlüğünde de 2 Ocak 2017 itibari ile başvurular alınmaya başladı.

2017’nin ilk başvuruları ise Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy oldu.

 Yaklaşık 10 dakika süren başvuru sonrası düşüncelerini aldığımız Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak; “ Yeni sistemin çok daha güvenli olduğunu vatandaşların kısa bir süre bekledikten sonra yeni kimliklerini alabileceklerini söyledi. Bulacak ayrıca geçtiğimiz günlerde İstanbul’da meydana gelen acı olayda hayatını kaybedenlere Allahtan Rahmet yaralı acil şifalar diliyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise; “ Devletimizin gelmiş olduğu aşamayı göstermek anlamında çok önemli bir aşama daha kaydediyoruz. T.C. Kimlik numarası ile başlayan Mernis numarası ile devam eden, ardından elektronik sistemle çalışan pek çok çalışma daha gerçekleşti. Elektronik kimlik kartına geçiliyor bilindiği üzere. Bizlerde ilk müracaatı yaptık hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah bütün ülkemizde bu uygulama hayırlı olur. Yine bilindiği gibi artık her türlü verimiz dijital ortamda olacak ve devletimizin güvenilir kaynaklarında.  Verimli ve başarılı bir uygulama olacağından şüphemiz yok. Bununla birlikte bürokrasi ortadan kalkacak ve pek çok işlem çok daha hızlı yapılabilecek” dedi.

Aksoy konuşmasının sonunda İstanbul’da meydana gelen elim olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralı acil şifalar diliyorum” dedi.