Karabük Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda hafta sonu gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İl Başkanı Timurçin Saylar, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Teşkilat Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları İl Başkanları ile ilçe teşkilat üyeleri katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda divan heyetinin belirlenmesinin ardından konuşma geçildi.

Teşkilat üyelerine yönelik açılış konuşması yapmak için kürsüye çıkan İl Başkanı Saylar, hafta sonu Kayseri’de kalleşçe gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak, ülkemizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü kimsenin bozamayacağını ifade etti.

Ülke o k safları sıklaştırarak, kol kola olmamız gerektiğini belirten Saylar; “Ülke o k zor bir süreçten geçmekteyiz. Bizleri böyle kalleşçe oyunlarla bezdirmeye çalışıyorlar. Bizlere mesaj vermek istiyorlar. Mesajları ise; biz Anadolu topraklarında 200 yıldır bir hesap yapıyoruz ve bu hesabı da yapmaya devam ediyoruz. Biz ne dersek, siz onu yapacaksınız. Bizim istediğimizin dışına çıkarsanız, biz de istediğimiz zaman sizi karıştırırız demek istiyorlar. Verdiği mesaj şu; Halep’te senin işin yok diyor bize. Musul’da, Kerkük’te işin yok ve hatta hatta Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden çık onlar orada bir kürt devleti kursun diyorlar. Bize vermek istedikleri mesaj budur ve Sevr Anlaşmasının bitmediğini bize şuanda gösteriyorlar. Bunları bize adice, kalleşçe yapıyorlar. Çünkü hiçbir zaman bizim karşımıza silah ile çıkamadılar. Hep böyle terör örgütleri ile çıktılar. Şunu unutmayın kurdukları terör örgütlerinin hepsini kendileri yaptı. Bugün el kaidesi’nden tutun, işid’i, pkk’yı, fetö’yu bunların hepsini kendileri kurdu. Tek sebep ise Anadolu topraklarını parçalamaktır. Biz vatanımızı vermeyeceğiz, böldürmeyeceğiz, ezanı da susturamayacaklar. Bu millette on müsaade etmeyecek; ama bizlerinde safları sıklaştırarak kol kola olmamız gerekmektedir” diye konuştu.

 

 Uysal; “Birileri Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Yöneticilerine Diz Çöktürmek İstiyor”

Birilerinin Türkiye Cumhuriyeti’ne ve yöneticilerine diz çöktürmeye çalıştığını söyleyen Uysal, “Bu olaylar bizim başımıza neden geliyor. Bunu sorgulamak lazım. Bunların kendiliğinden olduğu yok. Bunlar hayallerinden vazgeçmiş değil. Eskisi gibi meydanların boş olmayışından dolayı, bize diz çöktürmek için terörden faydalanmak istiyorlar. Evet bu terör ile bize diz çöktürmeleri mümkün değildir. Bir kaos ortamı oluşturmak istiyorlar; ama neticede ulaşmak istedikleri bizim hür irademiz ile seçtiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti iktidarına isyanı oluşturmak, bunun için ortam oluşturmak gayesi ile bu terör faaliyetlerine hız veriyorlar; ama bunu başarmaları mümkün değildir. Davamıza sahip çıkmaya, mazlumun hakkına sahip çıkmak zulme dur demek olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Son o k da Kayseri’de hain terör örgütünün saldırısını kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı acil şifalar diliyorum. Rabbim bizlere bu acıları bir kez daha yaşatmasın” dedi.

Konuşmaların ardından, Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısı dilek ve temenniler ile sona erdi.