Ak Parti Karabük Millletvekili Burhanettin Uysal 10 Ocak "Çalışan Gazeteciler Günü" olması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından olan basın, her zaman ve her yerde doğru, tarafsız, ilkeli haber vererek, objektif davranarak haber alma özgürlüğümüzü sağlayan en etkili araçtır. 

Sürekli kendini yenileyerek daha kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda çalışan, kamuoyu ve kamu arasında köprü kuran, kamuoyunun nabzını tutan, ülkemizin gelişen ve güçlenen demokrasisine önemli katkıları olan basınımız görevini büyük gayretler sarf ederek yerine getirmektedir. 

Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarı korumak ve devam ettirmek, basın camiamızın önderliğinde hepimizin en önemli görevidir. 15 Temmuz gecesi, milletimizi bilgilendiren basın mensuplarımız, hain darbe girişiminin başarısız olmasında önemli rol almışlardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın çağrılarını milletimize ulaştıran basın mensupları, vatandaşın darbeye karşı durmalarında önemli rol üstlenmiştir. Basın mensuplarımızın bundan sonrada her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı o k, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır.

Karabük ilimizde zaman mefhumu gözetmeksizin, Basın Yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak ülkemizdeki, bölgemizdeki ve ilimizdeki gelişmeleri, halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak, kamuyu yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi gören; İlimiz ve ilçelerimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif görev a k emek harcayan gazetecilerimiz başta olmak üzere tüm gazetecilerimizin her daim yanında olduğumuzu belirtiyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık ve mutlulukla görevlerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum.