Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen e-Twinning Projesi kapsamında gerçekleştirilen 81 İlden 81 Kültürün paylaşıldığı “ Çemberimde Gül Oya “ sergisi Safranbolu Belediyesine bağlı o k çalışmalarını sürdüren Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) de gerçekleştirildi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Mehmet Zahid Doğu, Safranbolu Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Özer, Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Kursiyerler ve basın mensuplarının katıldığı sergi saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Projenin tanıtımını   yapan Ovacık Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ö. Çorbacı; “Çemberimde Gül Oya projesinin ulusal bir kültür projesi olduğunu, bu projenin kültürler arası etkileşimi, henüz kaybolmamış kültürel değerlere sahip çıkmayı, 81 İl, 81 okul, öğretmenler ve öğrenciler arasında ve dostluk paylaşımını amaç edinmiştir” dedi.

Çorbacı projeye destek veren herkese teşekkür ederken, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu ise, Böylesi önemli bir projeye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

SAKEM’in Safranbolu, dolayısı ile Osmanlı kültürüne de sahip çıktığını kaydeden Bilicioğlu, “ Bu kapsamda 2011 – 2016 yılları arasında onbirbinin üzerinde kursiyere kültürel bağımızı unutturmayacak kurslar verilmiştir” dedi.

Bu gün açılışı gerçekleştirilecek olan serginin kendileri içinde önemli olduğunu vurgulayan Bilicioğlu, sergi kapsamında, 81 ilden 81 okulumuz kendi şehirlerinin kültürlerini yansıtan yemek tarifleri, maniler, el işlemeleri, videolarını ustalık eserlerini tanıtmak üzere  Safranbolu’muzda bulunmaktadırlar. Ben Sayın Belediye Başkanımız Dr. Necdet Aksoy ve Belediyemiz adına hepsine ayrı ayrı hoş geldiniz diyor, sergini hayır vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapılırken SAKEM mutfağının ikramları ile program devam etti.