Safranbolu Belediyesi Ölçü Ayar Memurluğu, 3516 Sayılı Ölçü Ayar Kanunu'na göre Safranbolu ilçe sınırları içerisinde ticaret amacıyla kullanılan veya mevcut bulunan her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene, ayar ve damgalarının yapılması ve beyanname verilmesi için, son günün 28 Şubat 2017 olduğunu belirtti. 

Beyanname vermenin yasa gereği olduğuna dikkat çeken yetkililer, beyanname vermeyen mükelleflere ceza uygulamak zorunda kalınacağını açıklarken bilimum (Masa, İbreli, Baskül, Kantar, Elektronik, Asma, Litre, Metre ve kilogramlar v.b) ölçü ve tartı aletlerinin her iki yılda bir olmak üzere periyodik muayene-ayar ve damgalarının yapılması gerektiği için, Safranbolu’da bulunan tüm  damgalı ölçü ve tartı aletlerinin kontrolü, Safranbolu  Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Ölçü Ayar Memurluğu tarafından yapılmaktadır.

Safranbolu Belediyesi Ölçü Ayar Memurluğundan yapılan açıklamada  3516 Sayılı Ölçü Ayar Kanunu'na göre 2017 yılı ölçü tartı aletleri beyanname verme işleminin 02 Ocak 2017 tarihi itibariyle başlanacağı  bildirildi. Ellerinde elektronik, mekanik ölçü v.b tartı aletleri bulunan esnaf, pazarcı, işyeri sahipleriyle, resmi ve özel dairelerin Safranbolu  Belediyesi Ölçü Ayar Memurluğuna 28 Şubat 2017 günü mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerektiği ifade edildi. Kanunen muayene ve damgaları yaptırılmayan ölçü tartı aletlerini kullananlar hakkında cezai işlem uygulanacağı belirtildi. 

ÖLÇÜ TARTI ALETİ BEYANNAMESİ İÇİN GEREKLİ OLAN BİLGİLER:

 

1.    Müracaat sahibinin kimlik bilgileri

2.    Adres bilgileri

3.    Cinsi (Elektronik terazi, masa terazi, elekronik baskül v.b)

4.    Çekeri

5.    Markası

6.    Seri Numarası

7.    Telefon Numarası