Fırat Kalkanı Harekatı tüm hızıyla devam ederken 20 aralık gecesi yaşanan şiddetli çatışmalarda 14 askerimiz şehit olurken çok sayıda askerimiz de yaralanmıştı.

O çatışmada yaralanan askerlerimizden birisinin de Karabüklü olduğu ortaya çıktı.

Karabüklü Uzman Çavuş Hayati Özdemir El Bab‘taki  DAEŞ saldırısında yaralanan askerler arasındaydı ve 15 gündür El Bab’ta görev yapıyordu.

Kahraman askerimiz Hayati Özdemir yerel gazetemiz farklı gazeteyi ziyaretinde yaşadıklarını anlatırken Saldırının 20 Aralık’ı 21 Aralık’a  bağlayan gece başladığını belirterek, bombardımanın saatlerce sürdüğünü söyledi.

Özdemir açıklamasında; “20 Aralık’ı 21 Aralık’a bağlayan gece silah ve mühimmatlarını alan askerlerin hedefi, DAEŞ’i n üs haline getirdiği hastaneydi. Her taraf mayınlıydı. Gece 02.00 sıralarında Akil Dağı’ndaki hastaneye sızmayı başardık. Her taraf ev, her evden ateş geliyor. Ortalık kızılca kıyamet. Bir de kar yağışı. Pus. Ve bir bombalı araç çıktı. Aramıza daldı. Sonra iki boğuk patlama. Tabur komutanımız, canımız, binbaşımız da şehit oldu.Göğüs göğüse,  çarpıştık.  Bırakın mermiyi, onlarca roket geçti başlarımızın üstünden. Komandolarımız geldi sonra.  Onlar da direkt  çatışmaya girdiler, hep beraber vuruşmaya başladık.

Biz,  görevde iken Akil Dağı’nın hengamesine çoktan alışmıştık. Akil Dağı öyle bir yer ki; üstündesin, 15 metre aşağısını göremiyorsun. Dipler hepten ölü bölge. Bir de çok geniş, tüm alanı tutmak çok zor. Herkes bir yerde, çatışmalar devam ediyor. Özellikle az kişiyiz, zaten sızma yaptık, uçtayız, kalplerine saplanmışız, bir de sızma az kişiyle yapılır, hâlâ sızmanın o safhasındayız. Üstüne bir de her taraf ev, her evden ateş geliyordu. “ dedi.

Yaralanan Karabüklü askerimiz  Uzman Çavuş Hayati Özdemir; ilk tedavisinin GaziAntep’te Şehit Kamil Devlet Hastanesi’nde yapıldığını 2gün orada kaldıktan sonra görev yeri olan Çanakkale Gelibolu İlçesine gittiğini oradan raporlu o k memleketi olan Karabük’e geldiğini söyledi.

Özdemir, her Türk askeri gibi gerektiğinde gözünü kırpmadan, vatan için şehit olmaya hazır olduğunu, Türkiye’nin askeriyle, devletiyle, milletiyle  birlik beraberlik içinde büyük bir devlet olduğunu ve tüm operasyonların üstesinden gelebilecek imanla dolu olduğunu ifade ederek, şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.