Kardemir Filmaşin Haddesini Devreye Aldı. Ekonomi Bakanlığı Çelik Tel İthalatında Gümrük Vergisi Sıfırlamaya Devam Etti.

Ekonomi Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl da uygulanan çelik tel ithalatında tarife kontenjanı açılması uygulamasına 2016 ya 9595 sayılı karar ile 1 Ocak'tan itibaren 6.000 ton tarife kontenjanı açarak ithal lisanlı alan firma SIFIR gümrük vergisi uygulamasına devam etme kararı aldı.İŞTE KARAR

Türk Gümrük Mevzuatına göre tabloda belirtilen tellerin ithalatında %25 ilave gümrük vergisi uygulaması halen devam ediyor. Ancak bu karar ile ithal lisansı alan firmalar tarife kontenjanı dahilindeki ithalatlarında %25 gümrük vergisi yerine SIFIR gümrük vergisi ödeyecekler.

Öte yandan Filmaşin Haddesini Devreye alan ve bu yatırımından ciddi şekilde ekonomik gelir bekleyen KARDEMİR'İ bu kararın etkileyip etkilemeyeceği önemli o k değerlendirilirken, Açılan tarife kontenjanına tabii ürünlerin Kardemir Filmaşin Haddesinin ürün gamında olup olmadığı ve etkilenip etkilenmeyeceği hususunda bilgi almak için Karabük Derin Haber o k Kardemir Genel Müdürü Ercüment Ünal ve Satış ve Pazarlama Koordinatörü Reyhan Özkara'yı aramamıza rağmen kendilerine ulaşamadığımızdan görüş alamadık.

Konu ile ilgili yapacakları açıklamanın hem çelik sektöründe hemde Karabük'te önemli olduğundan, eğer ilerleyen günlerde bir açıklama olursa siz okurlarımıza yayınlayacağız.