FETÖ mağduru olduğunu iddia eden Attilla Tepe adlı vatandaşın Mehmet Ali Şahin'e twitter üzerinden yaptığı yardım çağrısının Karabük Derin Haber'de yayınlanmasının ardından hem Atilla Tepe hem de Karabük Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ali Şahin haber merkezimizi arayarak açıklama getirdi.

UNUTULDUK

FETÖ mahduriyeti talebinde bulunan Atilla Tepe adlı İstanbul'da yaşayan Karabüklü vatandaşımız sadece Karabük Derin Haber'e özel yaptığı açıklamada, aslında mağdur olan kendisi değil kardeşi Murat Tugay Tepe olduğunu ve 7 yıldır Kandıra F Tipi cezaevinde bu kumpas dava yüzünden yatan tek kişi olduğunu belirtti.

Atilla Tepe yaptığı açıklamada; "2009 yılında Albay Ahmet Zeki Üçok a kurulan ilk kumpas davasi olan sahte çürük raporu davası kumpas mağduruyuz, davanın hâkimi FETÖCÜ Metin Özçelik davanın savcısı FETÖCÜ Celal Kara dır. Askerler le birlikte yargılandık. Tek sivil içerde unutulduk, Dava boş bir dava olduğu için askerleri Ergenekon ve balyoz davalarından da  yargıladılar ve askerler 17,25 Aralık kumpasindan sonra gerçek ortaya çıkınca tahliye oldular.  Fakat tek sivil biz unutulduk, Bu iki fetocu Celal Kara ve Metin Özçelik aynı zamanda sn Tayyip Erdoğan'a 17 25 Aralık kumpasini kuran hainlerdir, 3. Ağır cezaya yeniden yargılama talebimiz oldu  Malesef o mahkemedekilerde Fetocu çıktı, Kardeşim Murat Tugay Tepe 7 yıldır Kandıra F Tipi cezaevinde.

Bu arada Albay Ahmet Zeki Üçok feto ile en etkin mücadele eden kişidir, 15 temmuzdan önce Şamil Tayyar aracılığıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın yaverinin fetocu olduğu konusunda uyaran kişidir, biran önce bu adaletsizliğin giderilmesi için yetkililere sesleniyorum lütfen sesimiz olun."dedi.

MEHMET ALİ ŞAHİN

"MAĞDURİYETLERİN EN KISA ZAMANDA SONA ERMESİNİ İSTERİM

GEREKEN KATKIYI SAĞLARIZ"

Öte yandan kendisininde Karabüklü olması hasabiyle twitter üzerinden yardım talebinde bulunan Atilla Tepe'nin bu talebi ile ilgili Karabük Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ali Şahin Karabük Derin Haber'e özel açıklamada bulundu.

Şahin yaptığı açıklama da; "

“Karabüklü vatandaşımızın resmi twitter hesabım üzerinden yaptığı talebi okudum. Öncelikle geçmiş olsun dileklerimde bulunuyorum. Bahsettiği konu ülkemizdeki bir çok askeri ve sivil vatandaşımızın da mağdur olduğunu iddia ettiği bir konudur. Elbette tüm FETÖ mağduru olan vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerinin en kısa zamanda sona ermesini isterim.

Ancak biz siyasiler o k ne benim ne Adalet Bakanımızın sivil mahkemelere direk şöyle yapın diye bir talimat verme konusunda yetkimiz yoktur. Mahkemelerin bağımsızlığı açısından da böyle bir talimatta bulunmamız da mümkün değildir.

Mağduriyetini dile getiren vatandaşımız anladığım kadarı ile yeniden yargılanma talebinde bulunmuş. Bu taleplerinin en kısa zamanda sonuçlanması temennimdir. Bu konuda benim de basından takip ettiğim kadarı ile Askeri Yargıtay Daireler Kurulu’nun 5.12.2016 tarih E.2016/73, K.2016/85 sayılı oybirliği ile alınan kararı ile  eğer bir kararda FETÖ’cü hâkimin imzası varsa, bu yeniden yargılama nedeni sayılacak ve davalar yeniden görülecek. Kurul ayrıca, yeniden yargılama konusundaki davayı sonuca bağlamak için davacıların Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları bireysel başvurunun karara bağlanmasının beklenmesine gerek olmadığını da oyçokluğuyla hükme bağladı.

Ancak sivil vatandaşlar ile ilgili bildiğim kadarı ile henüz böyle bir Yargıtay kararı yok. Bu konuda yeniden bir düzenleme yapılır mı? bu Türkiye Büyük Millet Meclisinin vereceği bir karar. Gündeme gelir ise elbette biz de gereken katkıyı sağlarız” dedi.

BU HABERDEN ÖNCEKİ FETÖ MAĞDURUNUN YARDIM TALEBİ HABERİMİZİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ