Sosyal Yaşam Merkezleri ve parklar hakkında açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili 2017 yılında da Sosyal Yaşam Merkezi ve park yapımına devam edileceğini açıkladı.

Kapullu Sosyal Yaşam Merkezi İçin Görüşmelerimiz Devam Ediyor

Sosyal Yaşam Merkezleri ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Rafet Vergili: “Soysal Yaşam Merkezlerimizden yapacağımız bir tane yerimiz kaldı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kapullu Mahallesinde eski bir okul inşaatı bulunuyor. Yıllarca mahkemesi sürmüş. Oradaki bina ile ilgili izin almaya çalışıyoruz. İzin alır almaz 4-5 ayda yapabileceğimiz bir proje programımız hazır durumda. Diğer mahallelerdeki Sosyal Yaşam Merkezleri ile ilgili problemlerin tamamı yapıldı. Bugünden itibaren Sosyal Yaşam Merkezlerimizde 1.350’ye yakın kursiyerimiz var. Bunlar sürekli dönüşümlü kursiyerlerimiz. Sosyal Yaşam Merkezinde vatandaşlarımızın oradaki kurs ve etkinliklere katılması demek günlük 50-100 kişinin Sosyal Yaşam Merkezlerinde bu etkinliklere katılması demek. Sosyal Yaşam Merkezlerimizde muhtarlık binalarının olması, aile hekimliklerinin olması, yaptığımız bina bir renk, bir canlılık kattı. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor” dedi.

80 Tane Çocuk Parkı Yaptık

Açıklamalarına çocuk parkları hakkında bilgi vererek devam eden Belediye Başkanı Rafet Vergili: “Karabük Belediyesi o k “Her Mahalleye Bir Park” projesi kapsamında 80’e yakın çocuk parkı yaptık. Yapılan çocuk parklarının bakım çalışmalarına başladık. O kadar güzel parklar yapmamıza rağmen parklarımız çok kıymetsiz bir şekilde kullanılmakta. Yaptığımız parklarla 5000 Evler’de yeşil kuşak ortaya çıkardık. 200 metre yürüyerek bir parka gidebiliyorsunuz. Diğer mahallelerde mümkün olduğu kadar yer satın aldık, kamulaştırmalar yaptık. Çocuk parkı problemlerimizi bu şekilde çözdük. Karabüklü vatandaşlarımızın çocuklarını eğlendirebilecekleri alanları oldu. Bu zamana kadar 80’den fazla çocuk parkı yaptık. Bu yıl içerisinde de 5-10 tane daha çocuk parkımızı ilave yapabiliriz” dedi.