Birliğimize bir harç’ta biz katalım anlayışı çerçevesinde Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen ve Âşık Mustafa Aydın, Aşık Adem Aydıner, Aşık Yaşar Demiroğlu ve Ozan Ahmet Taşkın birlik – beraberlik türkülerini seslendirdikleri Şehitlerimizi Anma Konseri vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Konser öncesi bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Safranbolu’nun kadirşinas bir kent olduğunu, geçmişini her zaman ön planda tuttuğunu” söyledi.

Safranbolu’nun geçmişinin anısına her zaman saygı duyduğunu ve bunu yaşattığını ifade eden Başkan Aksoy; “ Bu nedenle Türkiye’de parmakla gösterilen, dünyada da ender şehirlerden birisi.  Burada her zaman kaliteli insanlar yaşamış kaliteden kastım, paha değil, kaliteden kastım: değerlerine saygı duymuş. Eleştirmek yerine taşın altına ellerini koymuşlar. Gerçekleştirilen icraatlarda da her zaman kalıcı ve kaliteli olsun anlayışı var olmuş burada.  Böylesine güzel insanların yaşadığı bir yerde bizlerde güzel işler yapmanın gayretindeyiz. Yine Şehitlerimizi Anma Konseri ile hem şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz hem de Aşık’lık geleneğimizi sürdürelim istedik. Bizler Safranbolulular o k pek çok değerimizi korumayı sürdürüyoruz. İşte Türkiye’deki Âşıklık geleneği pek çok yerde devam ettiriliyor. Biz bu konseri sosyal medyadan duyurduğumuzda neden Kuran okutarak şehitlerimizi anmıyorsunuz gibi eleştiriler aldık. Biz onu da yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ama Anadolu’nun içerisinde bizim insanımız acıyı bazen sazla bazen sözle bazen şiirle dile getirmiş.  Tabii ki mevlitle de anacağı, dualarla anacağız, ağıt ile de anacağız. Kahramanlık türküleri ile de anacağız” dedi.

Kendisinin iki evladı olduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Bu Cennet Vatan için ben dâhil iki evladım feda olsun. Bu ülkenin var olması için bedel ödenmesi gerekiyor ise bedeli ödemeye hazırız. Bu gün Suriye’yi düşünün; Yaklaşık 6-7 yıldan beri kan gölü. Bu gün hayatta olanlar her şeylerini kaybettiler. Bunun yanında geleceklerini de kaybettiler. Düşünün değerli dostlar bu gün sulh olsa Suriye kaç yılda yeniden inşa edilebilir. Bizler ülkemizi bir tutmaya ayakta tutmaya devam edeceğiz. Ben bu güzel akşamda icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah Ülkemizin birliğini, dirliğini bozmasın inşallah “ dedi.

Başkan Aksoy’un konuşmasının ardından Aşıklar kahramanlık türküleri ve şiirleri ile salonu dolduran Safranbolulularla birlikte güzel bir akşam yaşadılar.

Konser sonunda Aşık e Ozan çeşitli hediyeler takdim edildi.