Son yıllarda insanları dolandırmak için akıl almadık yöntemleri deneyen dolandırıcılar bukez de Karabük Valisi'nin ismini kullanarak Karabükün iş adamlarını dolandırmaya çalıştı.

Karabük'te inşaat sektörünün önemli firmalarından birisinin sahibini arayan dolandırıcılar telefonda önce VALİLİK ten aradıklarını söyleyerek Karabük Valisi'nin görüşmek istediğini söylediler.  Yalanlarını ciddi bir tarz ile sürdüren ve iş adamını ikna etmeyi hedefleyen telefonun öbür ucundaki dolandırıcı Vali beyin toplantıda olduğunu belirtti. Kendisini Karabük Valiliği Özel Kalem Müdürü o k tanıtan telefondaki dolandırıcı Valilikçe yardım kampanyası başlattıklarını ve önce 80 bin EURO daha sonra ise 20 bin EURO nun verecekleri hesap numarasına yatırılmasını istediler. Aranan iş adamı bu talep karşısında devletimizin ve valimizin isteğini yerine getirmek bizim görevimiz, parayı toparlayıp göndeririz. Siz hesap numaranızı gönderin diyerek telefonu kapattı. Şüphelenen iş adamı ardından derhal Valilik özel kalemini arayarak Karabük Valiliği Özel Kalem Müdürü'nü arayarak böyle bir talebin olup olmadığın teyit etmek istedi. Ancak böyle bir talebin olmadığını öğrenince durumu özel kalem müdürüne anlattıktan sonra derhal Karabük Emniyet Müdürlüğünü arayarak gerekli bilgiyi verdi. Karabük Emniyet Müdürlüğü'nün konu ile ilgili derhal araştırma, takip ve resmi işlemleri başlattığı öğrenildi.

Öte yandan Karabük Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nden edindiğimiz bilgiye göre, dolandırıcıların başka iş adamlarını da aynı yöntem ve bahane ile aradıkları, ancak şu ana kadar hiç bir Karabüklü iş adamının bu tuzağa düşmediği  öğrenildi.

Diğer yandan Karabük Valiliği Özel Kalem Müdürlüğünce daha önce yapılan uyarı tekrarlandı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odası İl Birliğine yazı gönderilerek bu tür dolandırıcılığa karşın üyelerinin uyarılmasını istedi.