Kursun açılışında konu ile  ilgili bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun GÜVEN, 2017 yılı için İŞKUR o k İl genelinde yaklaşık 400 kişiye bu eğitimleri vermeyi hedeflediklerini, geçen hafta içerisinde Karabük TSO’ nun da destekleri ile ilk programı Karabükte yaptıklarını, bugünde Safranbolu TSO’nun katkıları ile 25 kişiye yönelik kursu başlattıklarını belirtti.

Amaçlarının istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasına yönelik kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarının,  girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak,girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, iş fikirlerinin geliştirilmesi,üretim,yönetim ve finansal planların oluşturulması  amacıyla eğitimler vermek olduğunu belirten İl Müdürü GÜVEN, özellikle yeni girişimci adaylarının Kosgeb desteklerinden yararlanmaları için bu belgeye ihtiyaçlarının olduğu vurgusunu yaptı.

4 fiili gün, 32 saat sürecek eğitim sonunda katılımcı sertifikaları verilerek,kendi işlerinin patronu olmaları yönünde destek verilecek.

Eğitimlerde ayrıca , girişimci adaylarına İŞKUR ve diğer devlet destekleri hakkında da bilgi verilerek, başarılı ve sürekli işletmelerin kurulmasına yardımcı olunmaktadır.

Temel Hedefimiz İSTİHDAM sloganı ile yola çıkan İŞKUR’un , başta İşbaşı Eğitim Programları ve diğer destek programları ile işveren ve iş arayanların yanında olduğunu dile getiren İŞKUR İl Müdürü Coşkun GÜVEN, Çalışma Hatında Milli Seferberlik kapsamında , İstihdama +1  kişinin kazandırılmasına yönelik programlarının devam edeceğini söyledi.