Talat Yılmaz'ın Kardemir Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğinde İlginç Nokta şaşkına çevirdi.

Talat Yılmaz geçtiğimiz yıl haziran ayında Kardemir Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliğine Yönetim Kurulu kararı ile seçilmişti. Seçilmesinin ardından Kardemir'de en etkin gruplardan olan Yolbulan grubundan Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yollbulan ile akrabalık bağı olması tartışma ve çeşitli yorum sebep olmuştu.

Talat Yılmaz ve Mustafa Yolbulan arasında kayınbirader-enişte akrabalık ilişkisinin olması özellikle borsada işlem gören anonim şirketlerin  bağımsız yönetim kurulu üyelerinin denetim ve yatırımcıyı koruma adına yasal zorunluluğu olması, bu akrabalık bağı açısından soru işaretleri oluşturabileceği şeklindeki fikirler genişçe ortaya konmuş ve özellikle ETİKLİK açısından değerlendirilmişti.

Karabük Derin Haber o k sayın Talat Yılmaz ile o tarihte yaptığımız görüşmede ise, sayın Yılmaz, yasanın açık olduğunu, Sayın Mustafa Yolbulan ile aralarındaki enişte-kayınbiraber akrabalık ilişkisinin, yasanın akrabalık bağı kapsamına girmediğini ifade etmişti.

Her ne kadar akrabalık bağı açısından yasal zorunluluk kapsamına girmemekle birlikte, Kardemir Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi  Talat Yılmaz'ın dün hisselerinin tamamını sattığına ilişkin KAP (kamuyu aydınlatma platformu)nda yer alan bir ayrıntı bu nasıl bağımsızlık sorusunu akıl getirdi. 

KAP ta yer alan hisse satış açıklamasının altında yer alan Furkan Metal San. LMT ŞTİ firmasını biraz araştırmaya kalktığımızda Ticaret Sicil Gazetesinde bir türlü bulamadık. Bilgi edinebilmek için aradığımız İstanbul Ticaret Odası'ndan ise KAP açıklamasında yer alan firma, adres ve isim bilgilerinin kendilerinde yer almadığı bilgisi tarafımıza belirtildi. 

KAP açıklamasında yer alan telefon numarası ile ulaşmak istediğimizde ise, Furkan Metal San. LMT ŞTİ Talat Yılmaz adına belirtilmiş olan telefon numarasını aradığımızda telefonu açan kişinin  YOLBULANLAR diye cevap vermesi BU NASIL BAĞIMSIZLIK! şeklinde hayret uyandırdı.

işte ilginçliğin belgesi