Safranbolu Tarihi Çarşı Asmazlar Caddesi'nde yapılan granit taş yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Safranbolu Belediyesi asfalt şantiye ekipleri Kazdağlıoğlu Meydanı’nda ve Tarihi Çarşının tümünde yol bakım ve onarım işlemlerini sürdürüyor.
Doğal gaz çalışmaları nedeni ile bozulan ve tahrip olan tarihi çarşıda bulunan yolların bakım ve onarımları devam ederken hemşerilerimizin destek ve gösterdikleri sabra teşekkür eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy “Tüm çabamız Safranbolu’muzun daha yaşanılır bir kent olması için” dedi. 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Tarihi Çarşı Safranbolu’muzun özellikle turistik ve tarihi açıdan em önem arz eden bölgesidir. Bu nedenle Tarihi Çarşıda daha temiz bir havanın tenefüz edilebilmesi, görüntü kirliliğinin giderilmesi ve maddi açıdan da daha avantajlı olan ve vatandaşlarımız - esnafımız ile birlikte aldığımız karar doğrultusunda doğal gaz çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Hemen ardından ekiplerimiz ile yol bakım ve onarım çalışmalarını başlattık. Geçtiğimiz yıl başlattığımız çalışma mevsim şartları dolayısı ile ara vermiş idik. Havaların elverişli olmasının ardından derhal çalışma yeniden başladık. Ekiplerimiz gece –gündüz çalışma devam etmekte. İnşallah kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi.
Safranbolu’da son 6 yılda modern ve vatandaş odaklı belediyeciliğin ön plana çıktığını, yine Safranbolulu vatandaşların da bir o kadar memnun olduklarını bizzat kendilerine ilettiklerini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy;  “Belediye o k ekip arkadaşlarım ile birlikte Safranbolu’da hizmet çıtasını daima yukarda tuttuk. Bu çalışma azmimiz ve başarılarımızın arkasında halkımızın bizlere olan güvenleri ve destekleri bulunmakta” şeklinde konuştu.