25 ülkeden yabancı ve yerli 2000 yarışmacı 75 kategoride, 25’i yabancı 100 jüri ve 10000’lerce ziyaretçinin eşliğinde gerçekleşen yarışmada, SAKEM kategorisinde 2. olup gümüş madalya almaya hak kazanırken,  yine Chefler’de pratik ekip alanında gerçekleşen yarışmada SAKEM Mutfak Personellerinden Usta Öğretici Zeynep KÜSKÜ ve Songül ÇALIŞ, Aşçı Yardımcıları Huriye BAŞDEMİR ve Yardımcı Personel Hafize GÜNDÜZ 2.liği a k büyük bir başarıya imza attılar.

Safranın öne çıktığı menüde Safrana ve dolayısı ile Safranbolu’ya yoğun bir ilgi olduğu gözlerden kaçmazken,  SAKEM ekibi, kategorilerinde 1.liği Pakistan’ın aldığı Ulus rası yarışmada 2.liği Türkiye’ye, Safranbolu’ya kazandırmış olmanın haklı gurur ve sevincini yaşadı.

SAKEM Ekibini tebrik eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise; kurulduğu günden bu yana alanında tek olmayı başaran Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezinin fuarlar, tanıtım günleri, yarışmalar, sosyal etkinlikleri, eğitim, ihtiyaç sahibine yardım yani kısaca normal hayatta olan her şeyin içerisinde olduğunu, kendilerinin bunu sadece desteklediklerini söyledi.

Böylesi önemli uluslar arası bir yarışmada derece almalarının kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Başkan Aksoy; “ ekip arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.