Kamu- Sen’e bağlı Türk eğitim Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu ve Kamu çalışanlarına haksızlık yapıldığını kötü ve korku verici bir durumda olduğunu belirtti. 
Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu yaptığı açıklamada:
Karabük Milli Eğitim Müdürlüğünde gün geçmiyor ki haksızlığa uğramış, hakkı gasp edilmiş bir personel sesi yükselmesin. Bir zamanlar sağlığında yaptıkları müdürlük değerlendirmelerinde yeterli puanı vermeyip okul okul süründürdükleri okul müdürüne rahmetli olduktan sonra 100 puan vererek dalga geçen zihniyet hiç değişmeden devam ediyor.  Şimdi de; Türk Eğitim-Sen o k en baştan beri şiddetle karşı çıkıp protesto ettiğimiz stajyer öğretmenlerin mülakatı uygulamasında korkulanlar öğretmenlerin başına gelmeye başladı ve yine haklı çıkan biz olduk. Karabük’te bu hafta yapılan stajyer öğretmen mülakatlarında yazılı sınavı 85, yıl içi danışman öğretmen ve teftiş değerlendirmeleri 90 ın üzerinde olan bir Arapça öğretmenine mülakatta sorulan tüm soruları bilmesine ve komisyondakilerin de yüzüne karşı cevaplarının doğruluğunu tavırları, jest ve mimikleri ile onaylamalarına rağmen Arapçanın "a" sını bilmeyenler 29 puan vererek (üstelikte stajyer öğretmenlere bizim sendikamıza üye olmazsanız stajyerliğiniz kalkmaz diyenlerin sendikasına da üye olmasına rağmen) stajyerliğini kaldırmayıp uzattılar.
TÜRK EĞİTİM-SEN KARABÜK ŞUBESİ OLARAK İLGİLİ ZEVATLARA SORUYORUZ:
   1-Siz kimsiniz, etiniz budunuz cürmünüz ceremeniz nedir, kalitenizi biliyoruz ama referandum sürecini bile zora sokacak bu tür davranışları yapma cesaretini devlet içinde bizim bilmediğimiz sizin bildiğiniz varsa başka bir paralel yapıdan mı alıyorsunuz?
   2-Sayın İl Milli Eğitim Müdürü; Bu komisyondaki, şahıslardan hangisi ya da hangileri bir Arapça öğretmenini meslek alan bilgisi konusunda değerlendirebilecek kadar Arapça bilgisine vakıftır? Stajyerleri değerlendirme komisyonu kimlerin isteği doğrultusunda kimlerden oluşturulmuştur? Stajyerliği kaldırılmayıp uzatılan kaç öğretmen vardır? 
   3-Yine soruyoruz: İlimizin Değerli Valisi Sayın Mehmet AKTAŞ bey siz ya da yetkili Sayın Vali Yardımcınız Milli Eğitimdeki bu tarz davranışlardan haberdar mısınız?
   4-AK Parti’nin değerli yöneticileri ve muhterem milletvekillerine ülkemizin geçtiği bu sıkıntılı günlerde “Yeni Kapı Ruhuna gönülden inanan ve destekleyen birisi o k ta ayrıca soruyorum: Kamudaki Durumun vahametinin farkında mısınız? Sizlerden destek aldığını söyleyip hükümeti ve temsilcilerini sadece kendilerine yandaş, başkalarına düşman diye anlatıp devletin verdiği yetkiyi şahsi çıkarları mensubiyet taşıdıkları mihraklar menfaatine kullanmayı alışkanlık haline getirmiş gerçekte hiçbir idarecilik vasfına haiz olmayan bir takım insanlar olduğunu yada olabileceğini biliyor ve bunlar için gerekli tedbirleri alıyor musunuz. 

                                                                                                       Ahmet Turgut Kurtoğlu 
                                                                                                 Kamu-Sen Karabük İl Temsilcisi
                                                                                             Türk Eğitim-Sen Karabük Şube 
B.