AK Parti Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Burhanettin UYSAL’dan,  Karabük’te yükseköğrenim gören Karabük Üniversitesi’ndeki yaklaşık 50 bin öğrenciye ve tüm Türkiye Gençliğine çağrı;

“Sevgili Gençler, Değerli Öğrencilerim;

Bugüne kadar yaptığım her açıklamada gururla dile getirdiğim Siz değerli Gençlerimize, Yeni Türkiye’nin inşasında da büyük görev düşüyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında gençliğimiz, tarihinden aldığı güç ile insanlığa ve ülkesine huzur, barış, refah ve kardeşlik getirmelidir. Bölgesinde örnek olan öncü Türkiye’yi örnek gençlerimiz inşa edecektir.

Mesele memleket meselesi olduğunda Ülkemizi yarın taşıyacak olan gençliğimiz Nasıl ki; 15 Temmuz’da tankların önüne yatmakta kurşun göğsünü siper etmekte biran bile düşünmemişler ve kendilerine yapılan Yıllar yılı  ‘apolitik gençlik’ eleştirilerine en güzel cevabı vermiş ise 16 Nisan’da yapılacak olan ve yine memleket meselesi olan Anayasa değişikliği referandumunda da gereğini yapacaktır.

Seçme yaşını AK Parti 18'e indirmişti. Seçilme yaşını da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için yapılan Anayasa değişikliği ile 25’ten 18'e indiriyoruz. 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan bir Sultan'ın nesilleri o k 18 yaşındaki gençlerimizin dahi ülke yönetiminde etkin bir sorumluluk alabilecek altyapıya sahip olduklarına inanıyoruz.

Şimdi sıra siz değerli gençlerimizde; Sizlere 18 yaşında seçilme hakkı tanıyan düzenlemenin de içinde yer aldığı Anayasa değişikliği referandumunu 16 Nisan’da oylayacaksınız.

Sevgili Gençler, eğitim öğretiminizi de aksatmamak adına 16 Nisan 2017’de yapılacak olan referandumda demokratik hakkınız olan oyunuzu kullanabilmek için 18-26 Şubat 2017 tarihleri arasında Muhtarlık bölgenizde askıya çıkacak seçmen listelerini kontrol ederek, kayıtlarda yanlışlık, eksiklik olan, askıdaki listede adı 

bulunmayanların Nüfus Müdürlüklerimize giderek adres beyanlarını güncellemeleri gerekmektedir.

Sevgili Gençler; Hepimizin görevi mutlaka sandığa gitmek, demokratik hakkımızı kullanmaktır. Unutma! Sen varsan Demokratik Güçlü Türkiye Cumhuriyeti vardır.” Dedi.