Karabük Valiliği tarafından düzenlenen istihdam seferlerliği toplantısında konuşan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan'ın sözleri katılımcılar arasında oldukça yerinde ve manidar bulundu.

Karabük Kent Meydanındaki belediye nikah salonunda düzenlenen toplantının soru cevap bölümünde sorulan "KOSGEB'in geçtiğimiz aylarda verdiği 50 bin TL faizsiz kredinin Karabük'te kimlere çıktığı konuşuluyor. Bu konuda ciddi eleştiriler var. Asıl amacı işini çeviremeyecek kadar nakit sıkıntısı içerisindeki firma bir nefes olması gerekirken kredinin çıktığı iddia edilen firma bakıldığında bazılarının arkasında çok büyük sermaye gurubunun olduğu, hemen hemen bir çoğunun satışlarında nakit çalıştığı, çek senet ödeme gibi dertlerinin bile olmadığı söyleniyor. Bu sefer yeni başlayan müracaatlarda bu eleştiriler giderilecek tedbirler alındı mı" şeklindeki soruya Vali Mehmet Aktaş bizede ulaşanlar var derken söz alan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan; "evet bazı şeyler yasal, yasaya uygun olabilir. Ancak her yasal olan vijdana da uygun manasına gelmeyebilir. Bu yüzden bu ülkede Yasal ile helali birleştirmek zorundayız." dedi.

TSO başkanı Özcan'ın bu sözleri salondaki katılımcılar arasında sohbet konusu olurken "doğru söze ne denir" şeklinde yorumlandı.