Son yıllarda neredeyse hemen hemen her TV kanalında yayınlanan evlilik programları konusunda gelen tepkiler sonunda T.B.M.M. ye taşındı.

Birçok televizyon kanalında yayınlanan evlilik programları reyting uğruna kişi hak ve özgürlüklerine saldırması ve toplumu yanlış yönlendirmesi, Türk örf, adet ve gelenekleri ile bağdaşmadığı iddiaları sık sık tartışma konusu oluyordu.

Esra Erol, Zuhal topal gibi birçok sunucunun yaptığı evlilik programları için RTÜK'e çok sayıda müracaat yapıldığı belirtiliyor.

Hanımların evde boş vakitlerini izleyerek geçirdiği, kimilerinin evlilik için dayandığı ekranlar kapanıyor mu? 

RTÜK harekete mi geçti?

94 binin üzerinde yapıldığı iddia edilen şikayetler  ve kapanması için caba harcayan millet sonunda istediğini alabilecek mi?

Kötü örnek olunduğu ve evlilik gibi ciddi bir müessese programlarda alay konusu inancı aldı başını gidiyor.

 “Zaman öldürmeden ibaret insan  hiçbir şey katmadığı iddia edilen bu programların yerinin daha bilgi ve beceri dolu konuların olduğu programlar alması gerektiği konuşuluyor.

Öte yandan vatandaşlardan gelen bu kadar eleştiriye karşılık konu TBMM ye taşındı. Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy ve Samsun milletvekili Erhan Usta TBMM başkanlığına verdikleri dilekçe ile meclis araştırması açılması talebinde bulundular.