Yüksek Seçim Kurulu, hem yurt içi hem de yurt dışı seçmen sorgulama sayfalarını yayına açtı.

Söz konusu sayfa  turkiye.gov.tr adresinden erişmek mümkün. Ayrıca söz konusu sorgulamayı YSK'nın sitesinden de yapmak mümkün.

OY KULLANACAĞI YERİ DEĞİŞTİRMEK İSTEYEN NE YAPMALI?

Oy kullanacağı yeri değiştirmek isteyen vatandaşın bizzat 26 Şubat 2017 (17.00) Pazar gününe kadar başvurması gerekmektedir. 

Kişi, başvuru sırasında ilgili nüfus müdürlüğüne gitmeli ve adres beyan formuyla birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurması gerekmektedir.

Vatandaşların, Nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

Seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin (askeri öğrenciler hariç);

Öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerindenyurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurması ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.