Öğrenci Kulüpleri Bol Keseden Sertifika Dağıtım ve Kazanç Kapısı Haline mi Geldi?

Üniversite öğrencilerinin okul dönemlerinde dayanışma, kendilerini geliştirme ve gelecekteki iş hayatına kendilerini hazırlama amacıyla hemen hemen her bölümde kulüpler oluşturulmaktadır.

Yöremizin gözbebeği Karabük Üniversitesi’nde de çok sayıda öğrenci kulübü bulunmaktadır.

Son günlerde çeşitli dallarda kısa süreli eğitimler veren birçok özel kuruluşun Karabük Üniversitesi kulüplerini mesken tuttuğu belirtiliyor.

Yasaların arkasına da sığınarak ortaya çıkan ve verilen eğitimin iş hayatında öğrencilere ne kadar katkı sağladığı tartışma konusu olan bu sertifikaların Karabük Üniversitesi öğrencilerine bol miktarda dağıtıldığı ciddi şekilde konuşuluyor.

İddia göre Karabük Üniversitesi’ndeki bazı hocaların yönlendirdiği bazı özel eğitim kuruluşları öğrenci kulüpleri üzerinden yaldızlı sertifikalar verileceğini belirterek kısa süreli sertifika eğitim programları düzenliyor. Üniversite’nin salonları da dahil bütün imkanları bedava kullanı k öğrenci kulüpleri üzerinden organize edilen bu sertifika programlarında PARASINI VEREN her öğrenciye sertifika verildiği ve adeta öğrenciler ve Karabük Üniversitesi üzerinden kazanç kapısına dönüştürüldüğü iddia ediliyor.

Konunun ortaya çıkması üzerine Karabük Üniversitesi yetkililerinin bir çalışma yaptığı ve mercek altına aldığı söylenirken, gerçekten öğrencilerin hem okul yaşamlarında hem okul sonrası iş yaşamlarında kendilerine yardımcı olabilecek ya da sadece sertifika sahibi olmaktan öte gitmeyecek bu tür eğitimlerin ayrışımını yapmak ve kazanç kapısı haline gelmesini önlemek için tedbirler alabileceği belirtiliyor.

Karabük Derin Haber o k gerçekten öğrencinin yararına, maddi kazanç ön planda tutulmadan düzenlenen sertifika programlarını ayrı tutuyoruz.