Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda kadrolu öğretmenlerin yanısıra ihtiyaca göre sözleşmeli ve ücret karşılığı öğretmen alımı da yapılmaktadır.

Kadrolu ve sözleşmeli öğretmen atama ve alımları Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılmakla birlikte ücretli öğretmen alımı il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılmaktadır.

Ücretli Öğretmen alımlarında öncelik sıralaması ise;

Eğitim Fakültesi ve Teknik Eğitim Fakültesi Mezunları ve bu fakültelerden mezun olup Yüksek Lisans yapan, KPSS’de yüksek puan alan ya da daha önce Başarılı bir şekilde Ücretli Öğretmenlik yapanlar ilk atanacak grupta yer almaktadır.

Eğitim Fakülteleri dışında kalan 4 Yıllık eğitim veren fakülteler, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikasına sahip öğretmen adayları ve daha önce Başarılı bir şekilde Ücretli Öğretmenlik yapanlar ikinci sırada atanacak grupta yer almaktadır.

4 Yıllık Fakültelerin dışında kalan 2 Yıllık eğitim veren Meslek Yüksek Okullarından mezun ve daha önce Başarılı bir şekilde Ücretli Öğretmenlik yapanlar üçüncü sırada atanacak grupta yer almaktadır.

Emekli Öğretmenler şeklindedir.

KARABÜK’TE ÜCRETLİ ELEMAN ALIMINDA TORPİL KIYAĞI MI YAPILDI?

İLAHİYAT FAKÜLTESİ MEZUNLARI TEPKİLİ

Karabük Derin Haber istihbarat servisine gelen bazı şikayet ve yakınmalarda öncelik sıralamasına riayet edilmediği öne sürülüyor.

İddia göre Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl İmam Hatip Okullarının ihtiyacı için ücretli öğretmen alımı yaptı. Yapılan alım çok sayıda müracaat oldu. Bu müracaatların içerisinde oldukça fazla İlahiyat Fakültesi mezunu olmasına ve öncelik hakkının onlarda olmasına rağmen iki yıllık ilahiyat mezunlarından ücretli öğretmen alımı yapıldı. Bu alımı duyan bazı İlahiyat Fakültesi mezunları ise “öncelik hakkı bizim olmasına rağmen neden iki yıllık okul mezunu alımı yapıldı?  Araya birileri mi girdi? Rica ve Torpil burada da mı işledi? Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda bize tatminkâr bir açıklama yapmalıdır” şeklinde tepki gösterdiler.