Karabük Üniversitesinde bazı daire başkanlarının aynı zamanda derslere de girerek çifte kazanç elde ettiği iddia ediliyor.

Karabük Üniversitesi’nin eğitim kalitesinin arttırılması gerekliliği kamuoyunda sürekli konuşuluyor. Rektör Prof. Dr. Refik Polat zaman zaman yaptığı açıklamalarda “Karabük Üniversitesi Ekolünü oluşturmak benim ilk hayalimdir. Eğitim kalitesi ile mezun olan ve ileride hem ülkemizin hem de dünyanın çeşitli yerlerinde girdikleri ve yaptıkları işler ile Karabük Üniversitesi mezunuyum sözünün ekol haline gelmesini istiyorum” demişti.

Eğitim Kalitesi’nin artırılması, Karabük Üniversitesi’nin akademik kadrolarının bilgi, beceri ve eğitim yetkinliği çok daha iyi hocalar ile doldurulması ve sayılarının arttırılması noktasında bir beklenti oluşmuştu.

Ancak bazı iddia göre Karabük Üniversitesi’nde bazı daire başkanları onca iş yoğunluğu yanında aynı zamanda derslere de giriyor. Böylece hem mevcut görevinin maaşını alırken, hem de girdiği dersler nedeniyle ikinci bir ücret alıyor. Böylece çifte gelir elde etmiş oluyor.

Yasal o k daire başkanlarının derslere girip giremeyecekleri, derslere girdiği iddia edilen daire başkanlarının aynı zamanda akademisyen olup olmadıkları bilinmemekle birlikte, ihtiyaç varsa bu derslere eğitim kalitesinin arttırılması açısından bilgi, beceri ve tecrübeli hocalar ile doldurulmasının  çok daha iyi olacağı fikri eğitim camiasında ortak görüş o k ortaya çıkıyor.