Karabük Üniversitesi Yemekleri ile ilgili gelen yakınlamalar üzerine memnuniyet anketi başlatmıştık. Anket devam ederken Rektör Polat yemekhaneleri denetlemişti.

Yaptığımız haberde; "Bir süredir haber kaynaklarımızdan gelen yakınmalar çerçevesinde gerçekten genel düşünceyi öğrenmek için başlattığımız Karabük Üniversitesi Kampüs alanındaki yemekhanelerden memnuniyet anketi halen devam ederken Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ın bugün öğrenciler ile birlikte yemekhaneleri denetlediği öğrenildi." diye yazmıştık.

Haberimizin sitemizde yayınlanmasının ardından geniş kitleler tarafından okundu ve ciddi yankı oluşturdu. 

Karabük Derin Haber facebook sosyal paylaşım sayfasına gelen bir yorum ise bizleri hayli düşündürdü.

İşte o yorum;

Okurumuzun bu yorumu kafaları hayli karıştırdı. Zira bildiğimiz kadarı ile Karabük'te ekmek 1 TL ancak bayat ekmek diye tabir edilen dünkü ekmek ise 50 kuruştan satılıyor. Binin üzerinde akademisyen ve çalışanının yanısıra 50 bin öğrencinin bulunduğu Karabük Üniversitesi'nde günlük ortalama 5 bin ekmek tüketilse bu demektir ki 2.500 TL günlük dünkü ekmekten dolayı kazanç demektir. Bu da ayda 75 bin TL demektir.

Öte yandan okurumuzun yorumundaki bir diğer ilginç nokta ise bu denetimlerin Karabük Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Refik Palat'a kalması ve diğer sorumluların şimdiye kadar yeterli derece de denetleyip denetlememesi. Eğer yeteri kadar denetlenmediyse, yemekhaneyi işleten müteahhit firmanın yanısıra yeterli denetlemeyen personel hakkında da işlem yapılıp yapılmadığı sorgulanıyor.

 

Karabük Üniversitesindeki yemeklerden memnuniyet ile ilgili anketimiz halen devam ediyor ve cuma akşamı sona erecek.