Karabük merkezli 3 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 akademisyen adliyeye sevk edilmişti. Mahkeme Akşam saatlerinde Karabük Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ali P. çıkarlıdığı mahkemece tutuklandı.
Karabük Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, aralarında daha önce ihraç edilenlerin de bulunduğu 8 akademisyen gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında Karabük Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerin savcılık sorgusu devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta Karabük merkezli İstanbul ve Hatay'da, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen şüphelilere yönelik yapılan operasyonla, aralarında daha önce ihraç edilenlerinde bulunduğu 8 akademisyen ile doktor E.Y, hemşire N.Ç, üniversite öğrencisi A.P ve ev hanımı M.Y gözaltına alınmıştı. Doktor E.Y, hemşire N.Ç ve üniversite öğrencisi A.P, çıkartıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Mahkemeye çıkarılan Karabük Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ali P. ve Fen Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi T.Y. çıkarlıdığı mahkemece tutuklandı.

Karabük Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ali P. nin tutuklanması gözleri bir anda bu bölüme çevirdi. FETÖ yapılanmasının yıllardır ilk okuldan başlayarak zeki ve gelecek vaad eden çocukları kendi safına çekebilmek için yaptığı çalışmalar yıllardır anlatılıyordu. 

FETÖ  yapılanmasının Karabük Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Eğitim Merkezine sızmış olmaları ihtimali kafalarda soru işaretleri bıraktı.