Güney Kore’den ulus rası çeşitli firmaların üst düzey yöneticileri Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti. Güney Koreli heyet, söz konusu ziyarette Rektör Polat’tan Üniversite ile ilgili genel bilgilerin yanında araştırma ve geliştirme faaliyetleri konusunda bilgiler aldı. Ayrıca, yapılan görüşmede dünya demir çelik devi Pohang Demir Çelik Şirketi (POSCO) ile ona bağlı Pohang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasındaki üniversite sanayi iş birliği modelinin Karabük Üniversitesi ve Kardemir üzerinde uygulanabilirliği de konuşuldu.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, ziyarette yaptığı konuşmada önümüzdeki aylarda Güney Kore’ye bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti. Rektör Polat, bu ziyaret kapsamında Pohang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (POSTECH) gibi bazı önde gelen üniversiteler ile öğretim üyesi ve öğrenci değişim programlarının yanında çeşitli alanlarda iş birliği yapılabileceğini de açıkladı. Planlanan bu iş birlikleri arasında en önemlisi de POSCO gibi bir dünya devine araştırma ve geliştirme konularında destek veren ve başarılı bir ilişki kuran POSTECH Üniversitesi’nin yer alacak olması.   

  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ile Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Genel Sekreter Doç. Dr. Mücahit Coşkun da yer aldı.

Ziyareti gerçekleştiren Güney Koreli heyet arasında ise enerji geri kazanım konularında hizmet veren K-TEC Şirketinin Başkanı Enerji Uzmanı S. H. Moon,  Güney Koreli birçok firmanın yurt dışı temsilciliğini yapan Glory Asia Corp. firmasının Başkanı Moon Kyu Shim ve robotik kaynak uygulamaları alanında iş yapan Robot Arctec Corp. Genel Müdürü Young Kim yer aldı. Kardemir A.Ş. Haddaneler ve Tekerlek Fabrikası Başmüdürü İbrahim Tozlu, Aksiyon Teknik Danışmanlık Metal Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü İzlen Öztürk ve Teknik Satış Uzmanı Ahmet Alev Aydıngör de ziyarette Güney Kore ekibine eşlik etti.

Ziyaret sonrası Güney Kore heyeti KBÜ Demir Çelik Enstitüsü’nü gezdi. Enstitüye bağlı MARGEM laboratuvarlarını yerinde inceleyen heyet, burada araştırma yapan akademisyenlerle de bir görüşme yaparak bilgi alışverişinde bulundu.