Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Siemens Klinik Pazarlama Müdürü Vural Diler, Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tamila Anutgan, Tıp Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında Tıp Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencilerine medikal sektörüne yönelik bilgiler verildi.

Programın açış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tamila Anutgan, Siemens gibi büyük bir şirketin medikal sektöründeki rolü hakkında bilgi sahibi olmanın Tıp Mühendisliği Bölümü öğrencileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Tıp Mühendisliği Bölümü o k çeşitli geziler, fuar, yarışma ve konferanslar düzenleneceğini belirten Anutgan, bu etkinlikler ile öğrencilerin medikal sektörüyle yakından tanışma fırsatı bulabileceklerini de ifade etti.

 “Bizim sektörümüzde sizlere ihtiyaç var”

Programa konuşmacı o k katılan Siemens Klinik Pazarlama Müdürü Vural Diler tarafından “Siemens’in dünyadaki ve Türkiye’deki faaliyetleri” konusunda sunum gerçekleştirildi. Diler sunumunda; Siemens Sağlık o k dünyada ve Türkiye’de ne yaptıklarını, tıp mühendisliği ve biyomedikal mühendisliği bölümü öğrencilerinin mezuniyet sonrası Siemens şirketinde çalışma ve staj olanaklarını, beraber ortaklaşa yapılabilecek faaliyetlerin neler olduğu hakkında bilgiler verdi. Vural Diler, “Klinik araştırmalar için çok güçlü cihazların üretilmesi ve çok güçlü teknolojilerin yapılması gerektiğini de belirterek inovasyona yeni bir teknoloji üretmek o k bakılmaması farklı bir bakış açısı ile onu sisteme entegre etmek gerektiğini söyledi. Siemens’in inovasyon çalışmaları, Siemens’in bilimsel araştırmalarda yapmış olduğu katkılar ve pazarlama faaliyetleri hakkında bilgi veren Diler: “Sağlık sektörünü sevdiyseniz bölümünüze sarılın, kendinizi geliştirin hazır tutun, bizim sektörümüzün size ihtiyacı var, sektörümüzde sizlere yer var” dedi.

“İyi bir mühendis, tasarımı ve üretimi için hayal kurabilmelidir”

Tıp Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen de bir konuşma yaparak şu sözlere yer verdi: “Hekimle mühendis bir araya geldiği zaman aynı dili konuşabilmeli, eğer aynı dili konuşamazsanız sonuca gidemezsiniz. Hekimi anlayabilen mühendis konuya çözüm bulabilendir. Mühendislikte yapılması gereken ekonomik, pratik ve hızlı olmaktır ama kaliteye dikkat ederek. İyi bir mühendis tasarımı ve üretimi için hayal kurabilmelidir. Tıp mühendisliği bölümü öğrencisi o k kendinizi geliştirmeye bakın.”