Karabük Üniversitesi (KBÜ) Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında ilk kez şeker hastalığı (Tip 1Diyabet) tanısı almış, çocukların hayata tutunmaları için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ve ekibi, Tip 1 Diyabetli (Şeker Hastalığı) çocuklarımızın ve bunların ailelerinin ilk tanı aldıkları süreçte Tip 1 Diyabeti tanıma ve kabullenme sürecinin daha kolay atlatılabilmesi için hastane bünyesinde Mavi Yıldızlar Grubu’nu bile oluşturdu.

Mavi Diyabet halkasındaki umudu temsil ettiği için ve yarınlarımızı umudumuz çocuklarımız temsil ettiği için grubun adı Mavi Yıldızlar kondu.

DİABET HİÇBİR ŞEYE ENGEL DEĞİL sloganı ile hastalıkla ilgili psikolojik o k destek vererek diyabetin bir hastalık değil yaşam biçimi olduğu inancıyla, daha kolay atlatmaları sağlanmaya çalışılıyor.

HAYDİ, BAŞKAN, HAYDİ KIRMIZI MAVİLİ KARABÜKSPORUMUZ

BU ÇOCUKLARA BİR DESTEK DE SEN VER

Hepimizin Toplumsal ve Sosyal Sorumluluk görevimiz olan bu çocuklarımız için bir destekte Spor Toto Süper ligdeki Kulübümden bekleniyor. Cemiyet hayatına yıllarını veren Kulüp Başkanı Sayın Feridun Tankut’un bu destek talebine duyarsız kalmayacağına inanıyoruz.

Ülkemizdeki ve kentimizdeki binlerce diyabet hastası çocuğumuza hem moral vermek hem de seslerini duyurmak için iki hafta sonra oynanacak Karabükspor Fenerbahçe maçında takımların sahaya çıkması sırasında bu kez futbolcuların bu çocuklarımızı yanına alması Karabük sporumuzun sosyal sorumluluk görevi açısından da spor camiasında çok ses getireceği muhakkak.

Geçtiğimiz yıllarda çıktığı süper ligden bir son dakika golü ile düştüğünde tüm Türkiye’de üzüntü yaratan ve her kentten insanın gönlünde taht kuran kırmızı mavili Karabüksporumuzun  tekrar gönüllere kazınmasının da fırsatı olacak.

Karabük Milletvekillerimiz Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal’dan destek bekliyoruz.

Karabük Valimiz Mehmet Aktaş’tan destek bekliyoruz.

Projenin sahibi KBÜ Araştırma Hastanesi Rektörü Refik Polat’tan destek bekliyoruz.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ’den destek bekliyoruz.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’dan destek bekliyoruz.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Tuncay Özcan’dan destek bekliyoruz.

Müsiad Başkanı Ahmet Nur’dan destek bekliyoruz.

Diğer STK başkanlarından destek bekliyoruz.

Karabüksporumuzun en büyük Sponsoru Kardemir Yönetim Kurulu’ndan ve Genel Müdüründen destek bekliyoruz.

Karabük Medyasından destek bekliyoruz.

Kırmızı Mavili taraftarlardan destek bekliyoruz.

KARABÜK KAMUOYUNDAN DESTEK BEKLİYORUZ.

Haberimize yazacağınız her yorum bir destek olacaktır.

Bir destek yorumu da siz yazın.