ASANSÖRSÜZ OKUL

Karabük Üniversitesi Kampüs alanı içerisindeki bazı binalarda bozuk olan asansörler öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin yakınmalarına rağmen Üniversite yönetiminin umrunda değil.

Öğretim görevlilerinden öğrencilere, ÖSYM nin yaptığı bir çok sınavın yanısıra Açık Öğretim sınavlarına giren vatandaşlarında kullandığı bazı binalarda bozuk olan asansörler bir türlü çalıştırılıp hizmete sunulmuyor.

İşte bunlardan bir örnek. Edebiyat Fakütlesinden, İşletme Fakültesine, İktisadi İdari Bilimler Fakültesine kadar bir çok bölümün bulunduğu altı katlı bu binanın ne yazık ki bir yılı aşkın bir süredir asansörleri çalışmıyor. Öğrenciler ve öğretim görevlileri yürüyerek inip çıkmak zorunda kalıyor. Ancak Üniversite yönetiminden hiç kimsenin umrunda değil.

Edinilen bilgilere göre asansör firmasından kaynaklı bir sorun olduğu ve firma ile davalık noktaya gelindiği öğrenilse de bir türlü çözüm üretilememesi üniversite yönetiminin yeteri kadar ilgilenmediği yakınmalarına neden oluyor.

Öte yandan iddia göre Karabük Üniversitesi Rektörlük binasında yüzbinlerce lira harcanarak Rektör Refik Polat ve Yardımcılarının kullanacakları odaların yeniden düzenlendiği, makam odalarına dinlenme odalarının da eklendiği hatta bu dinlenme odasına duş bile ilave edildiği söylentilerine karşı, "istediklerinde kendilerine en güzel şekilde şaşalı odalar yapabiliyorlar ama öğrenciler ve öğretim görevlilerinin kullandıkları bu asansörler kimsenin umrunda değilmiş gibi yeteri kadar ilgilenilmiyor" şeklinde eleştirilere de sebep oluyor.