Geçtiğimiz yılın son dönemlerinde az sayıda firma için başlatılan Küçük ve orta ölçekli işletmeler için 50 bin TL faizsiz kredi desteği ülke genelinde geniş yankı ve ilgi bulmuştu.

Yüzbinlerce KOSGEB üyesi firmalar müracaat etmiş, hatta firma güncellemesi için KOSGEB in internet sitesinde saatlerce mücadele vermiş sonrasında ise KOSGEB merkezlerinde kuyruklar oluşturmuşlardı.

Elli bin lira faizsiz kredinin kime nasıl çıktı soruları arasında dağıtımının ardından ilginin fazla olması nedeniyle, hükümetin çalışmaları ve kaynak bulunarak ikinci kez dağıtımı yapıldı.

Bu kez direk 50 şer bin lira yerine firma bazlı 20 bin lira da dahil farklı rakamlarda kredi almaya hak kazananlar belirlendi. Kredi çıkmayanlar tekrar üzüntü içerisinde "bana neden çıkmadı. Benim ne eksiğim yada fazlam var. Bunu bari bildirsinler. Şu Kosgeb in yaptığı değerlendirmeyi birde biz anlayalım" eleştirisi getirirken, sevinen bir çok firmanın ise sevinci yetkili banka gidildiğinde kırıldı. Zira kredinin verilip verilmeyeceği konusunda yetkili olan bankaların öne sürdüğü şartlar Kredi almaya hak kazanan firmaları şaşkına çevirdi.

Dertlerini sosyal medyada birbirleri ile paylaşanlar bakın neler yazdı