Ak Parti Karabük'te Referandum çalışmalarına hız verdi. Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Muhtarlar ile bir araya gelerek Neden Evet sorusunun gerekçelerini anlattı.
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Biz bunun yerine 5 vitesli, otomatik vitesli, direksiyonda tek koltuğu olan, 90 kilometre değil 220 kilometre hız yapacak olan bir araba, bir hükumet modeli öneriyoruz." dedi.
Şahin, Karabük Öğretmenevinde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda, birlikte Türkiye'nin önünü daha da açacak, Türkiye'nin sorunlarını daha kısa sürede çözecek olan yeni Cumhurbaşkanlığı Hükumet Modeline Türkiye'yi geçireceklerini söyledi.
 Bazı siyasi partilerin itiraz ettiğini, bu sistemin geçmemesini istediğini ifade eden Şahin, bunu söyleyenlerin kendilerine ve millete güvenmediğini ifade eden Şahin, "Bu sisteme geçildiğinde 2019'a geldiğinde 'aman bu modele geçmeyelim.' diyenler misal veriyorum, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sizin 2019'a gelindiğinde cumhurbaşkanı adayınız olmayacak mı? Herhalde olacak, tabi belki siz olacaksınız CHP Genel Başkanı o k. Belki tabanınız ve halk, bir partinin genel başkanının cumhurbaşkanı adayı olmasını bekleyecek doğal o k veya bir başkasını göstereceksiniz. Şimdi mesela Deniz Baykal, eski genel başkanları. Bu hayır kampanyasın baya rol üstlenmiş, görev verilmiş oradan oraya koşuyor. Belki o aday gösterilecek bilemem kendi takdirleri ama herhalde olacaktır. O zaman Karabük'e geldiğinde Beşbinevler Cumhuriyet Mahallesi'ne geldiğinde, oradaki bir vatandaş dese ki, 'siz bu sisteme tek adam diktatörlüğü diyordunuz, diktatör olmak için mi bizden destek istiyorsunuz?' diye sorsa ne cevap verecekler? Dolayısıyla siyasiler ağızlarından çıkan lafa dikkat etmeliler. Siz yerden yere vuracaksınız bu sistemi, 'diktatörlük getirecek' diyeceksiniz halkın onayından geçtikten sonra seçim zamanı geldiğinde millet bunları unutmaz, siz unutursunuz ama millet unutmaz. O bakımdan ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsam ben buna 'evet' derim, 2019'a da en ciddi şekilde hazırlanırım. Derim ki, '2019'da cumhurbaşkanı aday ben olacak arkadaş, kazanacağım ve Tayyip Erdoğan'ı mağlup edeceğim.' derim ama diyemiyorlar." diye konuştu.
AK Parti hükumetinde daha önce yapılan her iki referandumda da halkın büyük destek verdiğini vurgulayan Şahin, MHP ile destek verdikleri anayasa değişikliğini halk oylamasında başarıyla sonuçlandıracaklarını kaydetti.
'Evet' oylarının 'hayır' oylarını açık ara geride bırakacağına inandığını aktaran Şahin, şöyle konuştu:
"Türkiye yeni bir hükumet modeline böylece geçmiş olacak. Biz halkımıza güveniyoruz. Milli iradeden bahsediyorlar, bakın Cumhuriyet Halk Partisi hala cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini benimseye bilmiş değil. Anayasa teklifleri komisyona geldi orada şunu diyorlar: 'Yeniden cumhurbaşkanını meclis seçsin.' Halkımız yüzde 69 oranında ben seçeceğim bundan sonra demiş.' Karar vermiş, 'hayır' bunu kabul etmiyorlar 'eskiye dönülsün yeniden meclis seçsin.' diyorlar, bu millete güvenmemezliktir, hem millete güvenmiyorlar hem kendine güvenmiyorlar."
Şuanda hükumet şeklinin artık demode olmuş bir sistem olduğunu vurgulayan Şahin, "Ben bunu bir arabaya benzetiyorum. 90 kilometreden fazla hız yapamayan, 4 tane düz vitesi, şoför mahallinde iki tane koltuk var, iki tane şoför var aynı anda, biri bir tarafından biri bir tarafından tutmuş, çoğu kezde yokuşlarda durduğunda iki metre geriye kaçan, ondan sonra mesafe alabilen demode bir araç. Biz bunun yerine 5 vitesli, otomatik vitesli, direksiyonda tek koltuğu olan 90 kilometre değil 220 kilometre hız yapacak olan bir araba, bir hükumet modeli öneriyoruz. Bu sistem buraya kadardır, 90 kilometre, gaza ne kadar basarsan bas gitmiyor. Bu araba en fazla bizim dönemimizde hız yapabildi. Daha önceki dönemlerde hatta geriye geriye kaydığı bile oldu. O halde böyle bir yeni döneme ülkenin girmesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.