Mehmet Ali Şahin iktidarları döneminde köylerde yapılan hizmetleri sıralarken mevcut Anayasadaki değişiklik talep edilen maddeler nedeniyle geçmişte yaşanan sıkıntılardan bahsetti.

ŞAHİN; “ŞEHİRDE NE VARSA KÖYLERİMİZDE DE O OLACAK”

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin; “Başbakanımız talimat verdi, artık köy yollarımızda sıcak asfalt olacak.  Çünkü Türkiye’ye yakışan budur, yerimizde sayamayız. Biz hep şunu söyledik, şehirde ne varsa köyde de o olacak” dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, 16 Nisan’da yapılacak olacak olan halk oylaması için Safranbolu ilçesinde köy ve mahalle muhtarları ile hafta sonunda bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Maliye Bakanlığı’na verdiği talimat ile Karabük’e 3 milyona yakın para gönderildiğini belirten Şahin, “Bu para ile yapmamız gereken husus özellikle şuydu; köylerimizde acilen müdahale edilmesi gereken bir takım işler olabilir. Örneğin köy konağının çatısı akıyordur, tamirat gerekebilir. Köy camimizin bir eksiği vardır, giderilmesi gerekilebilir. Köy içlerine parke döşüyorsunuz ya da döşenmiştir de bir yerde eksiği vardır. Bu ve bunun gibi eksikleri gidermek için böyle bir yardım gönderilmişti” dedi.

Bu yıl KÖYDES projesinden İllere ve İlçelere gelecek maddi yardımın yüzde yüz arttırı k gönderileceğini kaydeden Şahin; “Bu sene KÖYDES projesinden İllerimize ve İlçelerimize gelecek para yekününü inşallah yüzde yüz arttırarak gönderiyoruz. Hatta Sayın Başbakanımız da talimatlandırdılar, artık köy yollarını da sıcak asfalt şeklinde yapmaya başlayalım. Öncelik grup yollarında olmak üzere; fakat sıcak asfaltın maliyeti fazla 1 km’si 140 bin lira civarında; ama olsun böyle bir talimat verildi, biz 2019 yılına kadar başta grup yollarımız olmak üzere köy yollarımızı artık sıcak asfalt haline getirmek istiyoruz. Çünkü Türkiye’ye yakışan budur, yerimizde sayamayız. Bir köyümüze herhangi bir yabancı misafir geldiğinde gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Avrupa Birliği ülkelerinin birçoğunda olduğu gibi vatandaşlarımız asfalttan köyüne gidebilmeli.  Bu Türkiye’nin prestiji açısından da son derece önemlidir, bu Türkiye’nin itibarını gösterir. Biz hep şunu söyledik, şehirde ne varsa köyde de o olacak. Şehirde yaşayan vatandaşlarımız hangi refah düzeyine sahipse köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızda o düzeye sahip olacak. Ben zaman zaman Safranbolu’muzun köylerini ziyaret ettim. Doğrusu önemli hizmetler yapılmış; ama eksiklerimiz var, inşallah o eksikleri de tamamlayacağız. Geçtiğimiz dönemlerde yaptığımız hizmetlerden daha fazlası bu geçtiğimiz 15-16 yıl içinde yapılmışsa bunun en önemli nedeni tek başına siyasi bir partinin iktidar olmasıdır” diye konuştu.

Safranbolu Özler Aile Çay Bahçesinde Safranbolu Mahalle ve Köy Muhtarlar ile gerçekleştirilen toplantıya Mehmet Ali Şahin yanında; Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Cengiz, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya ve AK İl Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.