Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde İktisat Kulübü tarafından "Bankacılık Sektörü ve Sermaye Piyasaları” konulu konferans düzenlendi. 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta bankacılık ve sermaye piyasasının uzmanları İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelerek bankacılık sektörü ve Sermaye Piyasası Kurulu Lisanslama Sınavları (SPL) hakkında önemli bilgileri ve deneyimlerini paylaştı.Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Vargün'ün moderatörlüğünü yaptığı konferansa konuşmacı o k Başkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Şenol Babuşcu ve Doç. Dr. Adalet Hazar ile Garanti Bankası Karabük Şube Müdürü Murat Güleryüz katıldı.

"Bu sektörde sürekli kendinizi yenilemeniz gerekiyor"

Programın ilk konuşmacısı Garanti Bankası Karabük Şube Müdürü Murat Güleryüz, öğrencilere bankacılık sektörü hakkında genel bilgiler verirken gelecekte bankada çalışmak isteyen öğrencilerin sektördeki değişimleri ve gelişmeleri iyi takip etmeleri gerektiğini belirtti. "Bu sektörde sürekli kendinizi yenilemeniz ve geliştirmeniz gerekiyor. Yaptığınız işi önce sevmeniz lazım. Bu işin temelinde sevmek yatıyor." diyen Güleryüz konuşmasında öğrencilerle mesleki tecrübelerini de paylaşarak bankacılık mesleğinde karşılaşılabilecek olası durumlar üzerinde durdu.

"Kolay iş bulabilmek için sınav erkenden hazırlanmak gerek"

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Babuşcu da "Bankacı Nasıl Olunur?" konulu sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Babutçu konuşmasında öğrencilere bankacılıkta kariyer ve bankacılık sınavlarına hazırlık ile önemli bilgiler aktardı. Babuşcu, mezuniyet sonrası bankacılık sektöründe daha kolay işe girebilmenin yolunun bankacılık sınavlarına hazırlık sürecini mezun olmadan önce başlatmaktan geçtiğini vurgulayarak daha hızlı yükselmek için de iyi ve erken kariyer planlaması yapılmasının önemine işaret etti. Aranan şartlar ile bankaların çalışma sistemleri hakkında bilgiler aktaran Babuşcu konuşmasında çalışma koşulları, giriş sınavları, bankacılıkta kariyer planlaması gibi konu da yer verdi.

"Sermaye Piyasası Kurulu Lisanslama Sınavı"

Konferansın son konuşmacısı Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adalet Hazar ise konuşmasında Sermaye Piyasalar Kurulu Lisanslama Sınavları (SPL) konusuna yer verdi. Hazar, söz konusu sınavların ve lisans belgesine sahip olmanın bankacılık alanında sağladığı avantaj değinerek SPK Lisans belgesinin günümüzde zorunlu hale geldiğini ifade etti. Bankacılık meslek dalını seçmek isteyenlere ipuçları da veren Hazar, Sermaye Piyasası Lisanslama Sınavları'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bankacılık Sektörü ve Sermaye Piyasaları” konferansı soru - cevap bölümünün ardından sona erdi.