ERDAL BİBER AMERİKA'YA SIĞINMA YOLLARINI ARAMIŞ

KBÜ Karabük Üniversitesi araştırma hastanesi doktoru iken FETÖ soruşturma kapmasında tutuklanan Yard. Dç. Dr Erdal Biber'in Savcılık iddianamesinde Amerika'ya sığınma yollarını aradığı ortaya çıktı.

8 Martta hakim karşısına ilk duruşmasına çıkacak olan FETÖ tutuklu sanığı Erdal Biler'in savcılık iddianamesinde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Savcılık iddianamesinde;

Şüphelilerden Erdal Bi̇ber'in el konulan telefonunda yapılan incelemede "Amerika'ya sığınma başvurusu nasıl yapılır?" ibareleri bulunan paylaşımın bulunduğunun tespit edildiğinden bahsedilen iddianamede, yine telefonda "Zamanhaber" ve "BankasyaPollNo7895285" şeklinde kayıtların bulunduğuna değinildi.

İddianamede, şüphelilerin TCK'nın 314/2 maddesi gereğince silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

FETÖ'CÜ HOCALARIN BANK ASYA DAKİ MİLYONLUK HESAPLARI

Savcılık iddianamesine göre FETÖ den sanık Karabük Üniversitesi'nin eski hocaları Bank Asya'yı aktif şekilde kullanmışlar

Bütün şüphelilerin 17-25 Aralık sürecinin ardından 2014 yılı ve sonrasında Bank Asya'yı aktif o k kullandığı ve toplu para yatırma işlemleri gerçekleştirdikleri vurgulanan iddianamede, şüphelilerin bankaya toplam 987 bin 147 lira, 12 bin 657,83 dolar ve 8 bin 620 avro para yatırdığı, çeşitli tarihlerde çeşitli bankalardan ihtiyaç kredisi kullandıkları, bu durumun örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in Bank Asya'ya sahip çıkılması çağrısına şüphelilerce uyulduğunu gösterir delil olduğunun değerlendirildiğine yer verildi.

Şüphelilerin örgütle ilişkili yayın organlarına abonelikleri bulunduğu belirtilen iddianamede, yine örgüte ait olan ve KHK kapsamında kapatılan dernek, sendika, okul, dershane ve yurt gibi yerlerde görev aldıkları, kaldıkları veya çocuklarının eğitim gördüğü vurgulandı.