Karabük Derin Haber sitemizin sahibi ve alıcı gözüyle köşe yazarımız Sait ALICI'nın "Ah Şu Kumarbarzlar" başlıklı yazısının ardın görüştüğümüz Karabüklü haddeci iş adamı, yaşayan tarih, Nazım Çapraz çok çarpıcı, bomba açıklamalarda bulundu.

Nazım Çapraz Cumhuriyet tarihinin 1950 li yıllarından bu güne kadar zaman zaman siyasetin içerisinde, zaman zaman STK yöneticisi, zaman zaman da iş adamı o k Türkiye tarihine damga vuran çok önemli olayları yaşadığını ve bazılarına da şahit olduğunu belirtti.

Çapraz 16 Nisan'da yapılacak referandum ile ilgili değerlendirmesini tarihin süzgeçinden başlayarak anlattı.

Adnan Menderes'in asılmasına kadar giden sürecin perde arkasında aslında ne vardı? Marshall askeri yardımı ülkenin kalkınmasına harcanmaya başlanınca ülkeyi karıştırma tezgahı nasıl başladı?

1961 -1970 ve 1980 de yapılan askeri ihtilallerin gerçek nedeni neydi. Halkın demokratik yollarla seçtiği başbakanlar nasıl ve hangi entrikalarla alaşağı edildi?

Demirel, Erbakan Çiller, Yılmaz Ecevit arasında sürekli döndürülen 1987-2000 arasındaki, olmadı o başbakan, gitsin bu hükümet yenisi gelsin oyunları nasıl oynandı?

Bir oyu olan milletvekiline nasıl başbakanlık verildi?

Ak Parti ve Tayyip Erdoğan iktidarları döneminde ülkeyi karıştıran kumarbazlar, neler yapmak istedi? Ülkeyi kaosa getirme planlarının altındaki gerçek neydi?

Karabüklü yaşayan tarih Nazım Çapraz'ın duyduğunuzda çok şaşıracağınız açıklamaları Karabük Derin Haber okurları için yarından itibaren yayınlayacağız.