KAYIYOR MI KAYMIYOR MU?

Uzunca bir süredir merak edilen Karabük Üniversitesi Kampüs alanı yerleşkesinin kayması ile ilgili rapor çıktı. Hazırlanan altı sayfalık rapor ve ekleri henüz kamuoyu ile paylaşılmadı.

Başta ayyıldızlı stad olmak üzere Karabük Üniversitesi kampüs alanının kayıp kaymadığı ile ilgili tartışmalar devam ediyordu. Bazı açıklamalarda bu kaymaların yüzeysel olduğu, korkulacak bir durumun olmadığı belirtilirken aksi görüşte olanlarda Ayyıldızlı stad ile birlikte kampüs alanında kaymaların olduğu, özellikle stadın üst tarafına yapılan inşaatların yükü neticesi kaymaların ciddi sevilere ulaştığı, bu şekilde gitmesi halinde ciddi tehlikeler oluşacağını belirtiyorlardı.

Karabük Derin Haber’in edindiği bilgilere göre Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat’ın talebi üzerine Karabük Valiliği üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teknik araştırma yapılması talep edilmiş. Bakanlık Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nden gelen teknik ekipler ve mühendisler tarafından yapılan incele sonrasında bir rapor düzenlenerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karabük İl Müdürlüğü’ne gönderildi.

RAPOR NE DİYOR?

Edinilen bilgilere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik ekiplerinin düzenlediği raporda Karabük Üniversitesi Kampüs alanı içerisinde tabandan gelen kaymalar olduğu tespit edilmiştir.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan bu rapor bir takım soru işaretlerini de beraberinde getiriyor?

1-Tespit edilen kayma hangi ölçüde ve ne kadar tehlike arz etmektedir?

2-Eğer ciddi oranda kayma tespit edilmiş ise o zaman Üniversite Kampüs alanı içerisinde genişleme tamamen duracak mı?

3-Mevcut devam eden inşaatlar durdurulacak mı ya da durduruldu mu?

4-Eğer ciddi manada kayma tespiti var ise o zaman geçmişte bura inşaat uygunluk veren varsa raporlar ve bunları düzenleyenler ne olacak?

5-Afet Bölgesi ilan edilir mi?

6-Heyelan bölgesi ilan edilir mi?

Şimdi kamu oyu bu soruların cevabını merakla bekliyor