Kardemir Karabükspor’u ziyarette Kardemir Genel Müdürü Ercüment Ünal karşıladı. Başkan Ferudun Tankut, bu arada üzerinde adı yazılı olan formayı Ercüment Ünal’a hediye etti. Genel Müdür Ünal, Kardemir Karabükspor’u ilk 5’in daha üst sıralarında görmek istediklerini söyledi. Kulüp Başkanı Ferudun Tankut ise futbolcularının çok anlamlı bir forma giydiklerini belirtirken şöyle dedi:

Önümüzde Kardemir, arkamızda da Çelik-İş Sendikası yazıyor. Dolayısıyla bir tarafta fabrikayı, bir tarafta da alın teriyle 1600 derece sıcağın karşısında çalışan işçi kardeşlerimizi temsil ediyoruz. O yüzden çok anlamlı bir forma giyiyorsunuz. Bu formanın kıymetini bilmeniz gerekiyor. Dünyada böyle bir forma olduğuna da inanmıyorum. Dünyada böyle bir örnek yok. Spor Toto bütün kulüplere 3 milyon lira para verecek. Bize de, (Formanın önüne ya da arkasına bu reklamı vermemiz gerekiyor) dediler. Ben de, (Onu satın alacak paranız olduğunu zannetmiyorum. Onun değeri 100 milyon doların üzerindedir) dedim.”

Bu sene 4 büyüklerin 3’nü yendiklerini, son o k Fenerbahçe’nin kaldığını hatırlatan Başkan Tankut, son o k, “Genel müdürümün özel isteğini, ben inanıyorum ki sizler yerine getireceksiniz. Onları da yenerek bu senenin çok daha anlamlı olmasını sağlamak istiyoruz” dedi.

FABRİKAYI GEZDİLER

Baret, kıyafet ve ayakkabılarını giyen teknik ekip ve futbolcular, kok fabrikaları, haddehaneleri ve 1600 derece sıcaklıkta üretilen sıvı çelik üretimlerinin yapıldığı yüksek fırınları gezerek bilgiler aldı. Teknik direktör Zoran Barisic, bir işçinin yardımıyla fırından kepçe ile numune sıvı çelik aldı. İşçilerle sohbet eden teknik heyet ve futbolcular hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra fabrikadan ayrıldı.