Hasta Sayısı Azalıyor Ama Kuyruklar Bitmiyor

Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi olmak için bekleyen hasta kuyrukları halen devam ediyor ancak tedavi edilen hasta sayısında ise aksine azalma olduğu iddia ediliyor.

Hastanelerde muayene olabilmek için bekleme kuyruklarına ve yakınma çözüm bulunması, zamanında hastaların tedavi edilmesi amacıyla uzunca bir süre once telefon ile randevu sistemi getirildi.  Başlangıçta paralı olması ve vatandaşların yılların alışkanlığını kolay bırakmamaları nedeniyle telefonda randevu sistemi tam manası ile oturmadı.

MHRS (MERKEZİ HEKİM RANDEVU SİSTEMİ) NEDİR?

MHRS  son haliyle ALO 182 yi ücretsiz arayarak ya da internet üzerinden hasta randevu sistemine girilerek  muayene için günlü, saatli randevu alınması.

Bu sistem sayesinde insanlar saatlerce hastane kuyruklarında beklemekten, zaman kaybından, kavga gürültüden kurtarılması sağlanması amaçlanmıştı.

SİSTEMİN AKSAKLIĞI

Sistemin aksaklıklarından bir tanesi, hesaplanmış muayene süresine gore bir hekimin günlük hasta muayene sayısı belirli oluyor. Mesela günlük 30 hasta muayenesi gibi.  Acil Kabul şartını sağlayan hastalar hariç eğer  o gün muayene  olmak istediğiniz doktorun randevusu dolu ise ertesi güne hatta bir kaç gün, bir hafta gibi uzun sürelere  randevu bulmak zorunda kalınıyor.

Muayene olmak isteği gün randevu bulamayan hastalar ya özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor ya da çevredeki başka hastaneleri araştırıyor, veya doktorları, hastane yönetimini tanıyan bir eş dost ile hastane den randevu a k muayene olmaya çalışıyor.

Sistemin aksaklıklarından bir diğeri istediğiniz doktoru seçme hakkınızı aslında kullanamıyorsunuz. Zira eğer hastanede bir doktor hastalar tarafından ilgi görüyor ise, o doktora ciddi yönlenmeler oluyor ve sistem muayene randevuları sürekli dolu görünüyor.

Sistemin aksaklıklarından bir diğeri, Doktorlar üzerindeki baskı. Bakanlık ve hastane yönetimi doktor MHRS sistemine riayet etmesi yönünde sürekli baskı unsuru oluyor. Çünkü hastanenin ve Doktorun başarı grafiği sistem üzerinden alınan randevuların tamamını saatinde, dakikasında, tam o k tamamlaması noktasında ölçüyor.

Oysa, Karabük gibi küçük illerde oluşan doktor vatandaş dostluk, akraba, tanıdık vs bağları, telefon ya da internet üzerinden bir türlü randevu alamayan veya alışkanlık edinemeyen hastaların, hastaneye geldiklerinde, MHRS sistemi harici randevu almak istemeleri, bunu zorlamaları, doktor ile hastalar arasında, doktor ile bir tanıdık arasında kırgınlık ve tartışma neden oluyor.

Sistemin ürettiği bir diğer sorun ise yapılan muayene sayısındaki düşüş hastanenin gelirlerinde de düşüşe sebep oluyor. Zira hastaneler bu gelirler ile, sarf malzemelerini, cihazlarını, müteahhit üzerinden alınan personel harcamalarını, çalışan personele dağıtılan dönerlerin ödemelerini yapıyor

KBÜ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ ÖZELİNDEKİ  DURUM

MHRS Sisteminin getirdiği aksaklıkların bir çoğu aslında Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde de yaşanıyor. Son aylarda, hasta muayene sayısında ciddi düşüşler olduğu doğal o k da hastane gelirlerinde düşüşlere neden olduğu söyleniyor. Bu düşüş nedeniyle gerekli cihaz alımlarında hastane yönetiminin geri durduğu, temkinli davrandığı belirtiliyor.

Hizmet alımı yoluyla alınan, ya da 6 aylık geçici sureli alınan personelin yeteri kadar optimal kullanılmadığı, özellikle 6 aylık geçici sureli personelin, 6 aylık sürenin sonunda işten çıkacağı düşünülmeden dikkat, bilgi ve öğrendiklerini uzun sureli uygulaması gerektiren birimlerde çalıştırıldığı şeklinde bilgiler konuşuluyor.

Hastane’nin başarısı MHRS sistemi ve e-reçete üzerinden ölçüldüğünden, kendisini başarısız duruma düşürmek istemeyen Hastane yönetimi ile doktorlar arasında zaman zaman tartışma ve gönül kırıklıklarına, küskünlüklere yol açıyor. E-reçete sistemindeki zaman zaman yaşanan yavaşlıklar, aksaklıklar sorunu daha da körüklüyor.