Özel Olimpiyatlar 2017 Bölge Oyunları KBÜ’de başladı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin iş birliğinde 2017 Bölge Oyunları bu yıl ilk kez Karabük’te gerçekleştirildi.

“Oyun Birlikte, Hayat Birlikte” sloganıyla Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen 2017 Bölge Oyunları’na 92 özel ve partner sporcu katıldı.

Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in bir parçası o k faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği etkinliklerine Karabük Üniversitesi Özel Olimpiyatlar 2017 Bölge Oyunları ile devam etti.

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumu’nda düzenlenen oyunlarda 4 ilden gelen özel ve partner sporcular atletizm ve karma futbol branşlarında performans sergiledi. 92 özel ve partner sporcunun katıldığı etkinliklerde antrenörler, öğretmenler, doktorlar ve gönüllü öğrencilerle birlikte toplam katılımcı sayısı 300 kişiye ulaştı.

Karabük Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları’nda sporcular birlikte yarışmanın keyfini doyasıya yaşadı.

Rektör Polat: Bu tür organizasyon ev sahipliği yapmak ayrı bir gurur kaynağı

Bölge Oyunları 2017 etkinliğinin açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin çalışmalarını ilgi ve takdirle takip ettiklerini belirterek “Özel çocuklarımızı, eğitmenlerini ve Özel Olimpiyatlar Türkiye gönüllülerini üniversitemizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduk” diye konuştu.

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları’nın 2017 yılında ilk o k Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirildiğini söyleyen Prof. Dr. Refik Polat, Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları gibi organizasyon ev sahipliği yapmanın ayrı bir gurur kaynağı olduğunu ve Karabük Üniversitesi o k her zaman sosyal sorumluluk projelerinde ön planda olmayı hedefledikleri ifade etti.

Didem Ünsür: Hem kendileri mutlu oluyor hem de bize gelecek adına umut veriyorlar

Özel Olimpiyatlar Ülke Direktörü Didem Ünsür de yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinlikler Karadeniz Bölge Oyunları ile devam ediyor. Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp yine beraberce kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam yaratmaktan dolayı mutluyuz. Ailemiz her geçen gün büyüyor. Ortak amacımız, onlar hakkındaki önyargıları yıkıp aslında aralarında hiçbir fark olmadığını göstermek. Bu çocuklarımız kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini kanıtlıyorlar. Hem kendileri mutlu oluyor hem de bize gelecek için umut veriyorlar.”

Tüm sporcular madalya sevinci yaşadı

Özel sporcuları antrenman, müsabaka, sosyal etkinliklerde bir araya getirmeyi hedefleyen Karabük Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları özel ve partner sporcu diş sağlığı taramalarıyla başladı.

Etkinlik sırasında sporcular ve bazı çocuklar Ankara havası oynayarak eğlendi. Etkinlikler kapsamında sporcular atletizm ve futbol branşlarında mücadele etti. Oyunların sonunda tüm sporcular madalya sevinci yaşadı.