TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yeni anayasa değişikliğinin küresel kuklacıların yeni bir oyunu olduğunu belirterek, “Biz sayın Cumhurbaşkanımızın 2010’da yanıltılmış olmasına çok üzülmüş ve bundan çok çekmiş bir millet o k bir kez daha zat-ı alilerinin yanıltılmasına dolayısıyla anaların ağlamasına izin vermeme tarafındayız” dedi.

Karabük Barosu tarafından Belediye Nikah Salonu’nda düzenlenen ‘Anayasa değişikliğini tartışıyoruz’ başlıklı konferansta konuşan Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği’nin hiçbir siyasi partinin ön ya da arka bahçesi olmadığını belirterek, “Bir Kuvay-i Milliye hareketi mücadelesidir. Beni bir siyasi partinin genel başkanlığı için yol düşmekle suçlayanlar şunu bilsin. Suçlayan, işaret parmağının bükülmesiyle geriye kalan 3 parmak insanın kendini gösterir. Bugün ‘Hayır’ diyenin önüne, ya da gerçekten anayasayı anlatanın önüne kırmızı halılar döşenmiyor. Rahat olsunlar. Sadece ölüm tehdidi, işten çıkarma, hakaret, sövme, bedel ödeyeceksin diye her seviyeden tehdit. O zaman sormak lazım, bu insanlar niçin vatandaş , kendi milletlerine bir şeyler anlatmak için çırpınıyor? Bunun bir tek sebebi var. Çünkü bu anayasa değişikliği Sayın Cumhurbaşkanımızın 2010 anayasa değişikliği için bizzat söylediği gibi küresel kuklacıların yeni bir oyunudur. Biz sayın Cumhurbaşkanımızın 2010’da yanıltılmış olmasına çok üzülmüş ve bundan çok çekmiş bir millet o k bir kez daha zat-ı alilerinin yanıltılmasına, dolayısıyla anaların ağlamasına izin vermeme tarafındayız” diye konuştu.

TBB’Yİ ELEŞTİRENLERE TEPKİ

Türkiye Barolar Birliği’ni eleştirenlere de tepki gösteren Feyzioğlu şunları söyledi:

“TBB’nin anayasa değişikliği konusunda milletimizi bilgilendirme çabaları sebebiyle siyaset yapmakla suçlayan kişilere isim vermeye gerek duymaksızın sesleniyorum. Kim oldukları hiç önemli değil. Kim istiyorsa üstüne alınabilir. Hukuk fakültesi mezunu olan da, olmayan da üstüne alınabilir. Türkiye’de çıkan genelgeden anayasaya kadar her hukuk kuralı hakkında görüş oluşturma görevi vermektedir. Bu mevzuat hazırlanırken görüş bildirme görevimiz vardır. Hazırlandıktan sonra yürürlüğe girmeden açıklama görevimiz vardır. Yürürlüğe girerse de yanlışlıklarını tespit edip değerlendirme, ihlallerini tespit etme görevimiz vardır. Ve bu görev kanunla sadece bir tek kamu kurumu niteliğinde meslek örgütüne verilmiştir. O da Türkiye Barolar Birliği ile barolardır.” dedi.