Murat Orhan Kardemir Genel Kurulunda Konuştu
“KARDEMİR ZARAR EDİYOR - HİSSEDARLAR ZARAR EDİYOR  AMA
YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ŞİRKETLERİ KAR EDİYOR”

Kardemir A.Ş. nin 22. Olağan kongresi sayıca az katılım ile tamamlandı. Açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç yaparken, dilek ve temenniler bölümünde Murat Orhan’ın konuşması dikkatleri çekti.
Karabük Haddeciler Derneği eski başkanı ve İş Adamı Murat Orhan Kardemir olağan kongresi dilek temenniler bölümünde söz a k; “ Son yıllarda yapılan yatırımların hepsini tebrik ediyorum. Ray Profil Haddesi yatırımı, Kaliteli Yuvarlak ve Kangal Hadde yatırımı, Demir Yolu Tekeri yatırımı isabetli ve yerinde yatırımlardır. Bunların semeresi ilerleyen yıllarda mutlaka görülecektir.” Dediği belirtildi. 
Murat Orhan konuşmasının devamında eleştirilerini de dile getirerek; “gördüğünüz gibi yapılan iyi işleri övgü ile söylüyoruz. Bu söylediklerimi nasıl tasdikliyorsanız eleştirilere de kulak vermelisiniz.  Şirketin borcu  1milyar dolar civarında olmuş . kardemir hisseleri A grubu 3, B grubu 5, D grubu 2,5 liralardan  A,B,D, hisseleri 1,00 ile 1,60 lira arasında dip yapmış durumda . Peki Kardemir gibi demir çelik sektöründe olan Yönetim Kurulu Üyelerinin şirketleri olan Çağ Çelik, Yolbulan  Gurubu ve Yücel Boru gurubunun şirketleri de zararda mı? Bu Yönetim Kurul Üyelerinin Şirketlerinin 2016 yılını kar la kapattığını duyuyoruz.  kardemir zarar da hissedarlar zararda ama yöneticilerin şirketleri kar üstüne kar yapıyor  Şimdi merak ediyorum! Bu Yönetim Kurulu Üyelerimiz kendi şirketlerini yönetirken basitretli tüccar gibi kendi şirketlerinde  Kar etme noktasında yönetim gösterirken neden Kardemir zarar ediyor gerçekten bir hissedar o k merak ediyorum ve bunun bir izahının yapılmasını arzu ediyorum”  ayrıca kardemiri bugün kurmaya kalksak 5 milyar do kuramayız ama bugünkü borsada işlem görüğü değer üzerinden şirketin değeri 600 milyon dolar görünüyor.  Yani bu şirketin değeri kadar borcu var anlamına geliyor  lütfen kendi şirketlerinizi nasıl kar ettiriyorsanız Kardemir'i de öyle yönetin  vede satış şeklinizi değiştirin kütük ve çubuk demir satışı yapıyorsunuz 100-150 bin ton satış yapıyorsunuz  bunu böyle yapacağınıza size önerimdir örneğin kütük demiri baz fiyat 400 dolardan 150.000 ton satacağım inşaat demirini baz fiyat 440 dolardan 100.000 ton satacağım diye ihaleye çıkın   sabahtan talep toplayın ve öğleden sonra en yüksek fiyattan talep edenlere satış yapın bu şekilde kardemir ve hissedarlar kazanır yöneticilerin şirketleri değil"  şeklinde sözlerini sürdürdüğü öğrenildi.
Eski Haddeciler Derneği Başkanı Murat Orhan’ın yaptığı konuşması sırasında geçmiş 5-6 yıla ait Yönetim Kurul Üyelerinin şirketleri ile Kardemir’in ticaret yapma müsaadelerinin mahkeme kararları ile iptal edilmesine rağmen neden ısrarla tekrar bu ticaret yapma müsaadesini genel kurulun onayına getirdiklerini ve buna da şerh koyacağını belirttiği ve genel kurulda ret oyu kullanarak şerh koyduğu öğrenildi.