İçişleri Bakanı Süleylan Soylu Çaycuma'da coşkuyla karşılandı. Çaycuma havaalanına inen Soylu'yu kalabalık bir heyet karşıladı. Karşılamada Çaycuma Organize Sanayi'de üretime devam eden Sandalye Fabrikasının sahiplerinden Sertaş Karakaş va Ali Karakaş'ta bulundu. Bakan Soylu Sertaş Karakuş ile kısa bir süre sohbet etti.

Daha sonra karşılama heyeti ile birlikte Çaycuma miting alanına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kendisini bekleyen binlerce Çaycumalıya hitap etti.

Bakan Süleylan Soylu konuşma alanını hınca hınç dolduran vatandaş yaptığı konuşmasına Avrupa ile yaşanan krizi hatırlatarak başlayan Soylu özetle;

“Bu ülkede patron siz olamazsınız. Yıllardır ülkeyi yönetiyorsunuz akıllanmadınız mı? Bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Gecelik faizle terörizm ile develüasyonla, seçtiğiniz insan hakaret ederek,  sizin değerlerimiz ile kendi kuralları ile bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Masum insanların üzerine kurşun yağdırarak bizi terbiye etmeye çalışıyorlar.  Geleceğe güçlü bakalım diye sizlerle dertleşmeye geldik.

Bu ülkenin sahibi millettir.

Bu milletin birlik ve beraberliği ile kimse oynamasın. Haddini bildiririz. Birileri özerklik ilan edeceklermiş. Cesaretiniz varsa alalım boyunuzun ölçüsünü. Bunları kimlerin beslediğini biliyoruz. Aslanlarımız ay yıldızlı bayrakla peşlerinden koşuyor. İt gibi kaçıyorlar. Bunları size ödetmeksek namerdiz.

Biz MHP ile uzlaştık.  Söyleyin Kılıçdaroğlu kiminle uzlaştı. Diyorlar ki Evet çıkarsa biz bittik” dedi.