ŞİŞECAM CAM AMBALAJ’DAN YENİ BİR  ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROJESİ

Şişecam Cam Ambalaj, Karabük Üniversitesi öğrencilerine cam ambalaj tasarımını anlattı

Şişecam Cam Ambalaj, 10 yıldır sürdürdüğü üniversite sanayi işbirliği projelerine bu yıl bir yenisini daha ekledi. Geleceğin genç tasarımcılarının önünü açmayı; onları camın ışıltılı dünyası ile tanıştırmayı bir misyon o k üstlenen Şişecam Cam Ambalaj, bu yıl da Karabük Üniversitesi ile ortak bir proje gerçekleştirdi. Şişecam Cam Ambalaj uzman tasarım ekibi, Karabük Üniversitesi Endüstri Tasarımı Bölümü öğrencilerini camın tasarımına dair her konuda bilgilendirdi.

Avrupa’nın ve dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi olan Şişecam Cam Ambalaj,  10 yıldır sürdürdüğü üniversite sanayi işbirliği projelerine bu yıl bir yenisini daha ekledi. Ödüllü Tasarım Merkezi ile yeni nesillerin, geleceğin genç tasarımcılarının önünü açmayı; onları camın ışıltılı dünyası ile tanıştırmayı bir misyon o k üstlenen Şişecam Cam Ambalaj, bu yıl da Karabük Üniversitesi ile bir proje gerçekleştirdi.

10 yıldır, 10 ayrı üniversite ile gerçekleştirilen üniversite ve sanayi projesi kapsamında bu yıl, Şişecam Cam Ambalaj uzman tasarım ekibi Karabük Üniversitesi Endüstri Tasarımı Bölümü öğrencileriyle etkileşimde bulunarak, onları camın tasarımına dair her türlü teknik konuda bilgilendirdi.  Öğrenciler ayrıca Şişecam Cam Ambalaj’ın Eskişehir Fabrikası ve Baskı Merkezi’ne düzenlenen geziye de katı k, cam ambalaj üretim sürecini birebir inceleme fırsatı yakaladı.

Proje kapsamında Karabük Üniversitesi Endüstri Tasarımı Bölümü’nün 30 son sınıf öğrencisi, ikişer adet cam ambalaj tasarımı gerçekleştirdi. Ortaya çıkan tasarımlar bu çalışmanın anısına bir katalog haline getirildi.

Türkiye’de cam ambalajın öncü ve lider kuruluşu Şişecam Cam Ambalaj tasarım konusunda gerçekleştirdiği atılımlar ve 2006 yılında açtığı Tasarım Merkezi ile son 10 yılda 63 ulusal ve ulus rası tasarım ödülünün sahibi oldu