Kardemir'de uzunca süredir beklenen vardiya değişikliği nihayet gerçekleşti.

Karabük Derin Haber o k aylar önce çalışanlardan gelen talep üzerine vardiya saatlerinin eskiye dönmesi konusunu dile getirmiştik.

Kardemir'den yapılan açıklamada, şehir merkezide yaşanan trafik sıkışıklığının giderilmesine katkıda bulunmak ve bu konuda oluşan beklenti ve talepleri karşılamak amacıyla uygulanmakta olan vardiya saatlerinde değişiklik yapılmasına karar verildiği belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu kapsamda, 9 Nisan Pazar gününü 10 Nisan Pazartesi’ye bağlayan gece saat 24:00’ ten itibaren eski vardiya düzenine (24:00-08:00, 08:00-16:00, 16:00-24:00) geçilecektir. 08:00-18:00 çalışma düzeninde ise herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. 9 Nisan 2017 tarihinde 17:00-01:00 vardiyasına gelen çalışanlarımız bir saat önce çıkış yapacak, 01:00-09:00 vardiyası ise saat 24:00'te işbaşı yapacaktır. Yeni vardiya düzeni kapsamında servis kalkış saatleri de 1 saat öne çekilerek yeniden düzenlenmiştir." denildi

Öte yandan Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci vardiya saatlerinde yapılan değişiklikle ilgili o k, "Yıllardır bir vardiya sistemine alışan Kardemir çalışanları ve üyelerimiz, bir süredir uygulanan yeni sisteme bir türlü adapte olamamışlardı. Gerek üye arkadaşlarımızdan gerekse siz basın mensuplarından geçtiğimiz aylarda eski vardiya sistemine dönülmesi noktasında talepleri almış ve üzerinde çalışmaya başlamıştık. Arkadaşlarımızdan gelep talep ve dilekleri biz ciddi şekilde takip ediyoruz. Mümkün ve makul olanları yapmaya gayret gösteriyoruz. Çalışan arkadaşlarımızın ekseriyetinin istediği eski vardiya sistemine dönülmesi dolayısıyla arakadaşlarımıza hayırlı olsun dileklerinde bulunuyorum" dedi.

Diğer yandan Toplu Sözleşme Görüşmeleri ile ilgili o k da kısa bir açıklamada bulunan Genel Başkan Değirmenci, " 16 Nisan referandumu sonrası inşallah toplu sözleşme görüşmelerini hızlandıracağız. Sonucunda da üyelerimizin karşısına iyi bir toplu sözleşme ile çıkacağız" dedi.

9 ARALIK 2016 TARİHİNDE VARDİYA SAATLERİNİN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK MI? ŞEKLİNDEKİ HABERİMİZİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

13 ARALIK 2016 DA ÇELİK İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI YUNUS DEĞİRMENCİ'NİN GEREKLİ ÇALIŞMAYI YAPACAĞIZ AÇIKLAMASINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ