Safranbolu Belediyesi tarafından dün şehir merkezindeki marketlerin önünde başlatılan tretuvar çalışmaları kafaları karıştırdı.

Referandum çalışmalarının son hızıyla devam ettiği ve kısa bir süre kala başlatılan bu çalışmaya farklı kesimlerden farklı yorumlar ve değerlendirmeler yapılıyor.

Özellikle Şeker'a marketin önündeki çalışmayı gören bazı vatandaşlar Safranbolu Belediye Meclisinde iki gün önce yapılan toplantıda meydana geldiği iddia edilen sert tartışmaların bir sonucu o k değerlendirirken, "Market sahibi Şenol Karadeniz Ak Parti'li belediye meclis üyesi olmasına rağmen başkanın bazı uygulamalarına muhalif olduğundan ve son meclis toplantısında komisyon  Belediye Başkanı Necdet Aksoy istememesine rağmen aday olması sonrasında işyerinin kapısının önünde bu çalışma başlatıldı" şeklinde yorumluyorlar.

Öte yandan bazı vatandaşlar ise 16 Nisan da yapılacak olan referandum öncesi halen daha partili belediye meclis üyesi olması nedeniyle belediye meclisinde başlayan ve tretuvar çalışmasıyla devam eden bu tür davranış yada kararların referandum çalışmalarına zarar vereceği şeklinde değerlendirme yapıyorlar.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise bu konuda bir basın açıklaması yapacağını belirterek, " Kaldırımın yüksek olması nedeniyle uzunca bir süredir vatandaşlardan belediyemize gelen talepler vardı. Biz de vatandaşlarımızın taleplerine duyarsız kalamazdık. Bu yüzden tretuvarlarda düzenleme çalışmalarına başladık. Dikkat edilmesini rica ediyorum zira bu çalışma sadece bir marketin önünde değil orada bulunan bir çok işletmenin de olduğu yerde yapılmaktadır. Bunun ne belediye meclisinde yaşananlar ile ne de başka bir sebep ile ilgili yoktur" dedi.