Türk Polis Teşkilatının Kuruluş Yıl Dönümü Safranbolu’da Törenle Kutlandı

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, Daire Amirleri, Emniyet Mensupları, Sivil Toplum Kuruluşları ile Siyasi Partilerin Temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır ; “ Güvenlik gereksinimi insanın var oluşu ile başlar. İlk örneği de insanın kendisini doğaya karşı koruma gereksinimi o k ortaya koyar. Önceleri doğanın güçlerine karşı kendisini güvenceye almak için hemcinsleri ile birlikte yaşamaya başlar. Bir süre sonra bu ortak yaşamdan kaynaklanan bir takım güvenlik sorunları nedeni ile ortak yaşayışa kimi sınırlar getirir ve bu sınırları koruyacak bazı kurumları oluşturmaya başlamıştır. Böylece insan hayatında rol oynamaya başlayan kurumlardan biri o k devlette güveliğin gözetilmesinde rol almaya başlamıştır” dedi.

Çalışır konuşmasının sonunda bu güne kadar görevi başında şehit düşen tüm polis kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, hala görevinin başında olan kardeşlerimize de sağlık, sıhhat, başarı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise törende yaptığı konuşmada, polisliğin fedakârlığın, gayretin ve insan üstü bir çabanın ürünü olduğunu söyledi.

Bulacak şöyle devam etti; “ Eğer bizler burada huzur içerisinde yaşıyor isek bunda en büyük pay güvenlik güçlerimizindir. Polislik gerçekten fedakarlık isteyen, 24 saat meşgul olduğu, çoluğundan çocuğundan hatta hayatından fedakarlık yaptığı bir meslek. Ama bizler inancımız gereği vatanımız uğruna ölürsek şehir, kalırsak gazi anlayışına sahibiz. Bu anlayışta bizleri bu gün birlik beraberlik içerisinde ayakta tutuyor. Ben bu vesile ile bu güne kadar vatan aşkı ile şehit olan tüm emniyet mensuplarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. Görevine devam eden tüm polislerimize de kazasız belasız, huzurlu güzel günler diliyorum” dedi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanındaki törenin ardından Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında verilen resepsiyona geçildi. Burada Kaymakam Bulacak, Emniyet Müdürü Çalışkan’a Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezinde yapılan Kağıt Rölyef hediye etti.